Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oväntad förlust för ÖSK

BODEN. ÖSK:s innebandydamer förlorade något överraskande bortamötet mot IBK Boden med 4-2.
Det som ställde till det var hemmalagets Johanna Jacobssons-Åhls – och hennes ny-”hookade” klubba. Landslagsanfallaren hittade rätt tre gånger på lika många skott.

Annons

ÖSK jagar en slutspelsplats i damernas elitserie i innebandy. IBK Boden spelar med kniven på strupen för att klara sig från att åka ur.
Men Klubben verkar ha det svårt mot norrbottniskorna. Premiärmatchen i höstas slutade med uddamålsförlust och inte heller i går gick det vägen. ÖSK dominerade stort i första perioden, men hade svårt att överlista storspelande Ulrika Waara i hemmamålet.
Vi spelade runt bollen för mycket. Kom inte till så många avslut. Och Boden spelade klokt, säger tränaren Peter Svensson.
I andra perioden provade hemmalagets Johanna Jacobsson-Åhl skottlyckan två gånger med lyckat resultat.
Under de avslutande 20 minuterna slet och kämpade ÖSK, och kunde både reducera (Marias Hörnsten i spel fem mot fyra) och kvittera (Anna Hedberg från nära håll). Eftersom Boden knappt haft en farlig kontring under hela perioden valde ÖSK att fortsätta gå framåt med ödesdigert resultat. En tappad boll mitt i en spelvändning gav Johanna Jacobsson-Åhl skottläge från kanten, och landslagsstjärnan visade ingen pardon.
Hon var skillnaden mellan lagen, konstaterar Peter Svensson. Inte så att hon var out-standing på plan, men hon hade förmågan att sätta dit bollen från svåra lägen där vi trodde oss ha koll på henne.
I slutskedet valde Peter Svensson att ta ut målvakten Annika Sundberg och satsa på en extra utespelare, men i stället för kvittering åkte man på ytterligare ett baklängesmål. Fast trots 2-4 vill ÖSK-tränaren inte gräva ner sig.
Ibland slår motivation klass, helt enkelt.
Vi har varit bra de senaste veckorna, både på träning och match. Det gäller att fortsätta på den tendensen, och inte hänga upp sig på den här insatsen.
Annika Sundberg kan inte lastas för baklängesmålen, utan stod för många kvalificerade räddningar. Karin Forsbergs backspel var som vanligt rutinerat, och framåt stred Anna Hedberg, Maria Hörnsten och Lina Berg. (NK/ÖA)

Boden-ÖSK
4-2 (0-0, 2-0, 2-2)
Andra perioden: 1-0 (6.57) Johanna Jacobsson-Åhl (Suzanne Ahlman), 2-0 (13.43) Johanna Jacobsson-Åhl (u.a.).
Tredje perioden: 2-1 (2.58) Maria Hörnsten (Martina Söderqvist), 2-2 (15.32) Anna Hedberg (Lina Berg), 3-2 (16.32), Johanna Jacobsson-Åhl (u.a.), 4-2 (18.51) Emelie Jonsson (Johanna Jacobsson-Åhl).
Utv, Boden: 1x2.
Skott: 26-28 (6-11, 9-8, 11-9).
Domare: Tommy Stenberg och Lars Lundberg, Piteå.
Publik: 387.

SPORTEN

Mer läsning

Annons