Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovanligt välbesökt årsmöte

Annons
Ovanligt välbesökt årsmöte

Att förlägga årsmötet till en vardagkväll var tydligen inte så dumt.

Det kom i alla fall representanter från 13 föreningar och totalt 40 personer till Ångermanlands Skidförbunds årsmöte på Hotell Hornöberget häromkvällen och det var länge sedan det var så många som 13 föreningar närvarande vid förbundets årsmöte.

- För två år sen var vi bara tre klubbar, så det går ju åt rätt håll, sade ordförande Björn Eklund.

Innan årsmötesförhandlingarna talade sportcheferna Ulf Eklund, ÖA, och Olle Larsson, Tidningen Ångermanland, om vikten av att klubbarna har en bra kontakt med media.

- Fördelningen av utrymmet mellan olika sporter är en ständig diskussionsfråga. Vi försöker göra en värdering baserad på sportslig nivå, publik- och läsarintresse. Genom en dialog med läsarna och även läsvärdesundersökningar hittar man så småningom rätt modell, men den är alltid föremål för omprövning,. sade Olle Larsson.

Konkurrensen om bevakning och utrymme, speciellt när det gäller sportutbudet på helgerna, är stenhård och den konkurrensen hårdnar allt mer för varje år som går.

- Ett bra sätt att få synas är alltid att prestera bra resultat och att vara bra på information, såväl före som under och efter olika arrangemang, menade Larsson.

Ola Thelberg, ordförande i Härnösands cykelklubb, ledde själva årsmötet. Verksamhetsberättelsen för det gångna året vållade ingen som helst diskussion. I sammanfattningen konstaterades att skidsporten är vårt läns största idrott och att Ångermanland håller sin position inom svensk skidsport. Björn Eklund pekade på och tackade för de omfattande ideella insatserna.

- Men breddverksamheten måste utvecklas. Ångermanland skall stödja Svenska Skidförbundets initiativ med "Riksskidan" även i fortsättningen för att stimulera allmänheten att åka skidor.

Björn Eklund omvaldes till ordförande liksom ledamöterna Curt Dahlberg, Kramforsalliansen, och K-G Häggkvist, Husum Skidor. Per-Ola Bylund och Hans Bylund hade bett att få sluta och avtackades med blommor. Conny Lundqvist, Docksta, och Margareta Telhammer, Sollefteå, blev nya i styrelsen.

I valberedningen blev det omval över hela linjen: Karl-Gerhard Lindberg, Kramfors (sammankallande), Ronny Fryksten, Kramfors, och Janne Gradin, Sollefteå.

Från mötet kan vidare noteras:

ï Framtidslöftena Emil Gyllroth, Hägglunds, och Kristoffer Norell, Brännans Alpina, fick ta emot stipendium, tennfat och blommor. Det var Skidans Vänner som delade ut den välförtjänta utmärkelsen.

ï Styrelsens förslag om nya stadgar (övergång till årsmöten vartannat år och skdting under mellanliggande år) vann inte årsmötets gillande. Gunnar Hällgren, Brännans IF, med stöd av bl a Sollefteå SK, motsatte sig en ändring, och efter votering blev det 6-3 till det hällgrenska förslaget.

ï Däremot fick styrelsen igenom sitt nya förslag - samma modell som Medelpad - om sanktions- och tävlingsavgifter inom förbundet.

ï Janne Nordin, informationsansvarig från Svenska Skidförbundet, fanns på plats och berättade om "Svenskans" framtidsplaner och mål.

- Den stora framtidsfrågan är att få fram fler nya, utbildade ledare i klubbarna. Här måste en kraftsamling till, poängterade Nordin. Bra utbildade ledare är viktigt för att stimulera skidungdomarna i deras träning.

Mer läsning

Annons