Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK vann svängig match

Örnsköldsvik. ÖSK vann svängig match efter suddendeath. 8-7 sedan Martina Söderqvist avgjort. Detta var en publikmatch med mängder av målchanser åt båda håll, trots allt var ÖSK det bättre laget och vann rättvist.

Annons

Hemmamatch mot nykomlingen Hammarby en match som ÖSK på förhand bör vinna, laget tippas ta en av fyra slutspelsplatser från den norra serien.
Första perioden var det minst underhållningsvärde på, där tempot var uppdrivet och felpassen många, hemmalaget var ändå det lag som var bäst men gästande Hammarby gjorde det första målet. Lina Berg kvitterade med ett par minuter kvar av perioden efter ett perfekt pass av Maria Hörnblad.
ÖSK hade som målsättning att stressa motståndarna högt upp på deras planhalva och den taktiken verkade rätt, så länge man gjorde det.
När vi kommer ihåg att kliva upp i banan så fungerar det, men ibland så blir vi lite osäkra och då tappar vi lite av koncentrationen och då ger vi moståndarna tid och utrymme, sa ÖSK-tränaren Peter Svensson.
Lagen följdes åt i målprotokollet ända till i början av den tredje perioden, då Hammarby gick från 5-5 till 5-7 på knappa tre minuter, där såg ÖSK ut som ett slaget lag.
Men en utvisning på en hammarbyare bidrog till att hemmalaget fick kontakt, ett bra powerplay där Anna Hedberg frispelar Maria Hörnsten. Efter reduceringsmålet följde en massiv press mot hammarbymålet och med två minuter kvar lyckades Jessica Cederstam kvittera.
Det innebar suddendeath och där var hemmalaget bättre och ösk:s speciella matchvinnare Martina Söderqvist avgjorde. Med ryggen mot mål lyckades Martina rulla bollen under Susanne Olovsson i hammarbymålet.
Det var en underhållande match med målchanser hela tiden, det man kan känna är att ÖSK slarvar i försvarsspelet, framförallt när laget gjort mål, då slappnar man av och släpper till chanser bakåt.
Undertecknad såg även matcherna på bortaplan mot både KAIS och Falun, där såg det stundtals ut på samma sätt. Där har tränaren Peter Svensson något att jobba med. Skall laget ha någonting i slutpelet att göra så måste förvarsspelet bli bättre.
Det var en svängig match, men jag är nöjd ändå. Det var starkt av oss att vända matchen när vi hamnade i underläge i den tredje perioden. Vi krigar på bra men vi har släppt in många mål på slutet och det brukar vi inte göra. Femton stycken på dom två senaste matcherna, det får vi jobba på, sa Peter Svensson.
Anna Hedberg var klart bäst i hemmalaget. Maria Hörnsten och backarna Anna Larsson och Anna Wretman tillhörde också dom bättre i ÖSK.
Kedjan med Helena Norberg, Elin Magnusson och Åsa Jonsson var kanske den formation som spelade stabilast både offensivt och defensivt, men hade svårt att få till dom riktigt farliga chanserna. Jörgen Ulander

SPORTEN

Mer läsning

Annons