Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK slog ut IKSU

Örnsköldsvik. En lirare som nästan kan få en boll att tala.
Martina Söderqvists härliga klubbteknik var en bidragande orsak till att ÖSK grejade en semifinalplats i innebandyns SM-slutspel.

Annons

Hon grundlurade IKSU-försvaret inklusive målvakten innan hon iskallt lyfte in bollen med en backhand. Målet betydde 3-2 och Martina slog även in 4-2. ÖSK vann med 5-2 i Slaget om innebandynorrland på damsidan.
Det blev samma siffror som i den första matchen i Umeå. Att ÖSK gick vidare från den här kvartsfinalen är hur rättvist som helst. Att ett lag med de bästa och mesta spelidéerna slår ett lag som i första hand inriktar sig på försvarsspel, är en seger för innebandyn.
ÖSK har haft ett kraftigt bollinnehav mot IKSU som avslutade serien med 15 raka matcher utan förlust. Umeålaget har dock varit med länge i matcherna, men Klubben har visat en härlig styrka i tredje perioden.
Inga hårda ord
I går kväll sköt ÖSK tre mål i slutperioden.
Det är så kul att Martina får avgöra. Starkt av henne att ta den matchningen. Hon har spelat lite i början av dessa två matcher, men fått mer speltid i slutet och det har Martina skött på ett strålande sätt, berömde ÖSK-tränaren Peter Svensson.
Det har varit ganska så hårda ord mellan lagens tränare inför kvartsfinalen. Men efter gårdagens match i Sporthallen var det lugnt.
Jag är den första att gratulera ÖSK till avancemanget. Vi lyckades inte höja oss ett snäpp i slutspelet, sa IKSU-tränaren Jonas Bäcklund.
ÖSK inledde lite darrigt i går. Men hemmatjejerna gick ändå till ledning efter den första perioden. Tvåan satte rutinerade backen Karin Forsberg efter skott från långt håll. IKSU-målvakten Terese Johansson var skymd.
Inte rättvist efter första. Vi kom dock igång i slutet av perioden, sa Peter Svensson.
ÖSK satte högsta fart i början av andra och hade ett rejält tryck i anfallszon. Därför kom 2-2 mycket ologiskt. Susanne Ekblom hittade rätt med ett lågt skott från vänsterkanten.
Gick ner på folk
ÖSK hade lägen att återta ledningen. Jessica Cederstam var ytterst nära på en målvaktsretur och i slutminuten prickade planens gigant, backen Anna Larsson, stolpen.
ÖSK gick ner på folk i tredje perioden. Efter 2.35 bjöd Martina Söderqvist publiken på en läckerhet när hon på egen hand fixade 3-2. ÖSK fortsatte att vara först på bollarna bra rörlighet.
I ett slutspel krävs det att man har marginalerna på sin sida, och det hade ÖSK i slutet av matchen.
Efter drygt 17 minuter hade Sofia Olsson två bra lägen inom loppet av 20 sekunder, men Annika Sundberg i hemmamålet storspelade.
I stället avgjorde ÖSK efter 18.16 och än en gång var Martina Söderqvist målskytt. Ett turligt mål. Hon stod bakom kassen, skickade in bollen som tog på Sofia Eklund och in i mål.
IKSU plockade ut målvakten när en och en halv minut var kvar, men några heta lägen vaskade Umeålaget inte fram. I stället satte Therese Ödling 5-2 i tom kasse.
Visst hade vi lite flyt, men spelövertaget måste ändå ge resultat till slut. Jag känner glädje i hela kroppen, sa Peter Svensson.
Målvakten Annika Sundberg klev fram och gjorde ett par fina räddningar i slutet. Backen Anna Larsson är redan nämnd. Hon är guld värd för ÖSK, så bollsäker och hon uppträder med en härlig pondus.
ÖSK inleder semifinalspelet måndag 1 april, annandag påsk.

SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons