Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK – sämst när det verkligen gäller

HUDIKSVALL. När det gällde som mest var ÖSK som sämst. I alla fall resultatmässigt.
4-8 mot Hudik/Björkberg innebär att drömmen om slutspel lär stanna vid just en dröm.

Annons

I lördags gav laget jumbon Nerike ett försprång i första perioden hemma i Sporthallen. Dock bara 1-2, vilket vändes till en ganska komfortabel 6-4-seger.
Gårdagens handicap var av en helt annan dimension. 0-6 efter tretton minuter, vilket självklart inte gick att reparera. Fint spel i andra och tredje perioden räckte inte längre än till 4-8, och tränaren Håkan Gidlund är naturligtvis mycket besviken.
Ja, inte minst på mig själv. Jag var inte riktigt fokuserad i första perioden. Lite passiv. Man kan kräva mer av en tränare.
Just första perioden var naturligtvis matchens nyckel. Gidlund kan berätta att ÖSK-spelarna tappade bollen i fel lägen, brast i markeringen, slarvade i egen zon och fullständigt saknade intensitet. Frågan är varför. Hur kunde ÖSK så fullständigt klappa igenom mot en i alla fall om man ska tro tabellen sämre motståndare? Och i en så viktig match?
Vet inte. Kanske var det stundens allvar. Jag tror inte det, men det är enda förklaringen jag kan hitta just nu.
En reducering från Rickard Olofsson innebar 1-6 i första periodpausen, men även om matchen i praktiken var körd fortsatte ÖSK att jobba, och dominerade skeendet under resten av speltiden. Dock utan önskad utdelning.

SKAPADE MYCKET
Vi skapade ruskigt mycket, säger Håkan Gidlund. Visst, deras målvakt var duktig, men vi gjorde honom bra genom att skjuta i fel lägen.
Skottstatistiken i sista perioden blev 18-2 till ÖSK, och Gidlund väljer att se det positiva mitt i all bedrövelse. Dels att målvaktsduon Magnus Sedin som självmant kastade in handduken vid ställningen 0-4 och Gunnar Domeij i hans ögon kom undan med äran i behåll, dels att laget som helhet visade bra inställning i ett hopplöst läge.
Vi visste att vi skulle förlora, men ville ändå ta med oss något bra från matchen. Killarna kämpade verkligen in i det sista, och jag är nöjd med att vi skapade så mycket chanser.
I fortsättningen räcker det dock inte bara att åstadkomma lägen. Det gäller att sätta dit bollen och det mot riktigt svåra motståndare. ÖSK har trots två fler spelade matcher fem poäng upp till en slutspelsplats, och nu finns inget utrymme för misstag.
Vi måste överträffa oss själva, konstaterar Håkan Gidlund. Förmodligen slå både Dalen och Haninge, vilket naturligtvis blir svårt. Chansen till slutspel finns kvar, men visst har den blivit mindre.

GUSTAF HÖÖK

Mer läsning

Annons