Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK:s slutspelsjokrar

ÖRNSKÖLDSVIK. Visst är det en klyscha, men på söndag är det vinna eller försvinna för ÖSK:s innebandydamer.
Och i säsongens absolut viktigaste match är det två 17-åringar som spelar huvudrollerna.
– De här tjejerna har stigit fram rejält och har stor del i att vi har nått SM-semifinal, säger tränaren Peter Svensson.

Annons

Tjejerna det handlar om är anfallspelarna Anna Niemann och Camilla Santana, båda alltså 17 år och fostrade i ÖSK. Två jättetalanger som fått chansen på allvar nu när slutspel ersatt serielunk och båda har verkligen tagit chansen.
Det känns stort att spela i en SM-semifinal på hemmaplan, säger Camilla.
Anna kom med i A-lagstruppen redan ifjol och gjorde då en match från start.
Ja, hon sköt oss till slutspel förra säsongen genom att göra ett matchavgörande mål mot Dannemora/Österby, säger Peter Svensson.
Ifjol åkte ÖSK ut i kvartsfinalen mot Pixbo. I år har laget alltså tagit sig till semifinal och för att ÖSK-damerna ska ta sig ännu längre måste laget vinna hemma i sporthallen på söndag. Falun vann den första matchen med 31 och har matchboll.
Men Falun är tuffa att möta, men kan vi bara spela vårt eget spel kan det räcka långt, säger Anna och Camilla håller med.
Vi förlorade första matchen, men den var jämn och jag tycker att vi hade otur. Men vi har slagit dem hemma och det ska vi ta med oss, säger Camilla, som kom med väldigt sent i truppen.
Camilla har gjort en jättebra säsong i juniorlaget och formligen öst in poäng. Där har hon också varit både pådrivare och lagkapten, säger Peter som valde att plocka in Camilla i A-laget när det återstod fyra, fem matcher av grundserien.
Camilla spelade bland annat båda kvartsfinalerna mot IKSU från start och gjorde två kanoninsatser.
Och nu när ÖSK verkligen måste vinna får de två juniorerna chansen från start.
Båda har verkligen visat att de vill vara med, berömmer Peter Svensson.
Vinner ÖSK blir det en tredje och avgörande semifinal i Falun nästa vecka. Segraren där spelar final, en enda avgörande match, i Stockholm.
Det är vår sista match hemma i sporthallen den här säsongen, därför känns matchen extra viktig, säger Anna Niemann.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons