Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK:s innebandydamer i SM-final

ÖSK:s innebandydamer är i SM-final.
Det stod klart efter massor av dramatik nagelbitarminuter i en match som ingen glömmer i första taget.
I sudden death sköt Stina Olofsson förlösande 8-7.
ÖSK jublade – och Falun grät.

Annons

Efter ÖSK:s övertygande seger på hemmaplan och kvittering til 1-1 i matcher fanns det goda förhoppningar om att laget skulle kunna rubba Falun på bortaplan och snog finalbiljetten till Johannneshov och mötet med Balrog.
Det började bra, lagen kände på varandra och 1-1 efter den första perioden var ganska rättvist. ÖSK dominerade i inledningen, men efter hemmalagets kvittering var Falun hetare och låg närmast ett ledningsmål.
Slarv och tillfälligheter gjorde att ÖSK sprang ifrån i den andra perioden och vi läget 5-2 fanns det inte mycket som tydde på att Dalalaget skulle komma tillbaka i matchen. Men Falun vägrade att ge upp och i slutsekunderna av den andra perioden kom hemmalagets mycket viktiga kvitteringsmål.
6-6 inför tredje och sista perioden vittnade om en gastkramande tillställning och publiken fick glädjefnatt när Falun fixade 7-6 i början av sista ronden - ett resultat som såg ut att hålla matchtiden ut.
Men med mindre än tre minuter kvar att spela klev den rutinerade backen Karin Forsberg fram och tryckte in kvitteringen och därmed tog hon matchen till suden death.
I förlängningen var spelet än tätare. Men ÖSK vågade kliva upp i banan ta initiativet. Efter drygt fem minuter in i dramat avslutade forwarden Stina Olofsson semifinalen med att göra gästernas åttonde mål. ÖSK-klacken jublade och Falun grät.
Det var ett underbart skönt mål, sa den svettiga och lyckliga matchvinnaren Stina Olofsson. Jag tog en retur, sköt och där satt den.
Svårare än så behöver det inte vara.
Vi har nog inte fattat hur stort det här är ännu, fortsatte hon såg överlycklig ut.
Tränaren Peter Svensson var lika trött och lycklig.
Det här var det roligaste mål jag har varit med om som tränare, sa han. Det är så här det ska se ut. Två riktigt bra lag och hårt spel, det är den bästa sortens innebandy, tycker Svensson som coachar sin sista match från ÖSK-båset på lördag i SM-finalen mot Balrog.

Falun-ÖSK 7-8 (1-1, 5-5, 1-1, 0-1)
Första perioden: 0-1 (8.46) Maria Hörnsten (Lina Berg), 1-1 (11.43) Gabriella Ludvigsson (Lena Birath).
Andra perioden: 2-1 (2.35) Gabriella Lundvigsson (Hanele Jansson), 2-2 (3.53) Anna Hedberg (Elin Magmnus ÅSA SJÖBERG

SPORTEN

Mer läsning

Annons