Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK måste lämna Skyttis

ÖRNSKÖLDSVIK. Trots degradering till allsvenskan kommer AIK inte att slippa Kempehallen.
Där kommer nämligen ÖSK att husera i vinter.
– Om nu inte kommunen bygger om Skyttis för 15, 20 miljoner kronor, säger ÖSK:s hockeyansvarige Thommy Edlund.

Annons

Någon ombyggnation av Skyttis lär inte komma på tal och eftersom Allsvenska Hockeyföreningen har vissa krav på de allsvenska ishallarna så lär inte Skyttis bli hemmaplan för ÖSK i vinter.
Bland annat måste belysningen i hallen ligga på 1000 lux (ÖSK har idag enligt Thommy Edlund 300 lux) och dessutom måste en allsvensk ishall kunna ta emot 2000 åskådare, varav 500 sittande. Skyttis klarar i dag 700 åskådare.
Därför känns det som om Kempis är det enda alternativet. Och ska vi spela där måste vi få träna där också. Det går inte att släpa alla grejor mellan Kempis och Skyttis, säger Edlund som nu begärt en sittning med kommunen och Modo Hockey.
Modoledningen är medveten om ÖSK:s önskemål och klubbdirektören Peter Blomqvist säger så här:
Vi är tre parter om det här och vi ska naturligtvis göra vad vi kan. Men om ÖSK ska träna här så stökar det till för vår juniorverksamhet och hockeygymnasiet. Jag hoppas att vi kan reda ut det här på mötet.
Ett annat problem för ÖSK, eller om det är hallägarens (kommunen), är att elitserien och allsvenskan har olika regler för reklam. Ska ÖSK spela en hemmamatch i allsvenskan måste Modos sargreklam täckas över.
Reglerna säger att sargreklamen ska bytas mellan varje match. Reklamen på plats då en allsvensk match spelas ska gynna ÖSK:s ändamål, säger Anders Eriksson i Allsvenska Hockeyföreningen.
För oss vore det absoluta ultimata att ha Skyttis som vår hemmahall. Å andra sidan, hade jag varit Modoledare hade jag hoppat jämfota av glädje om Modos fjärde- eller femtefemma kunnat träna i samma hall, säger Thommy Edlund och antyder ett samarbete med Modo Hockey.
ÖSK och Modo ska för övrigt träffas på tisdag.
Då får vi se vad som händer, men det är klart att vi hoppas på ett samarbete. Det är bra för båda parter.
Edlund berättar att ÖSK sugit på den här allsvenska karamellen i en vecka, men ska nu kavla upp ärmarna för att jobba för att få ihop ett slagkraftigt allsvenskt lag.
Det är ju inget roligt att bli en slagpåse, därför vill vi göra en ordentlig satsning. Vi har potential i laget, men vi måste förstärka med några bra backar och forwards.
Tyvärr verkar ÖSK tappa sin verklige nyckelspelare, Jens Öhman. Jensa anser inte tiden räcka till för en allsvensk satsning.


PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons