Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK kvitterade

ÖRNSKÖLDSVIK. Måste-match? Piskade att vinna?
Ingen klyscha i världen kunde sätta för stor press på ÖSK inför gårdagens semifinal mot Falun.
Man skulle bara vinna. Och gjorde det också hur rättvist som helst, 5-3 (0-0, 2-1, 3-2).

Annons

Inför gårdagens match skrev tränaren Peter Svensson i programmet att matchen var den sista som spelas i Ö-vik denna säsong. Läge för kramp? Icke.
Redan efter två minuter var Anna Hedberg millimetrar från att ge klubben en 1-0-ledning, men den egna returen tog i stolpen. Skottet slog dock an tonen för gårdagens drabbning; det bjöds på högt tempo och många chanser - helt i publikens smak. Vid sidan om stod tränaren Peter Svensson och njöt.
Vi hade lite för mycket respekt för Falun i förra matchen. Den släppte efteråt och nu spelar vi vårt eget spel.
Svensson fick se en mållös första period där hemmalaget var det något vassare.
Det så viktiga första målet föll också i hemmalagets favör. Stina Olofsson vände upp och pricksköt 1-0 från skaplig vinkel fyra minuter in i andra perioden.
Det fungerade som tändvätska för - Falun. Hannele Jansson grävde fram bollen och försöka pressa in kvitteringen. Dessutom var Maria Söderberg nära att näta på halvvolley. Men ÖSK:s duktiga målvakt Annika Sundberg tog det mesta.

ÖSK FICK JAGA
När Gabriella Ludvigsson distinkt nöp till på volley tvingades dock Sundberg kapitulera till slut. Falun var nu något starkare och hemmalaget fick jaga boll.
Bäst på detta var Martina Söderqvist. Men särskilt mycket jagande behövdes inte för att hon skulle skjuta in 2-1. Hon tog helt enkelt vara på ett rejält felpass av en Falu-back och var effektiv framför mål.
I upptakten av andra nätade Söderqvist igen och när Lina Berg satte 4-1 med åtta minuter kvar kändes det klart.
Det anmärkningsvärda var att man inte försökte försvara sin ledning. ÖSK ville tvärtom göra fler. Något som oroade tränaren Peter Svensson något.
Visserligen är vi ett offensivt lag men det kändes lite väl anfallsglatt vid 4-1 så jag tog time-out. Ville lugna ner laget något men det verkade inte fungera.
Laget tänkte inte särskilt defensivt - men behövde inte det heller. ÖSK var överlägset Falun över hela banan. Det var stundtals propagandaspel och de 420 åskådarna njöt i fulla drag - trots träbänkarna.
Vår seger var egentligen aldrig riktigt hotad i tredje, sade Peter Svensson.
Och så rätt han hade. Inte ens en 4-2-reducering satte griller i huvudet på hemmaspelarna. Man satte en boll till helt enkelt. Bara för att vara på den säkra sidan, liksom.

PETER GILLAR LÄGET
Slutresultatet skrevs till 5-3, siffror som ganska bra speglar händelseförloppet. Nu väntar en tredje avgörande semifinal i Falun, en match som Peter Svensson har höga förhoppningar inför.
Vi spelar respektlöst och har alla förutsättningar att ge dem en bra match därnere. Det ska bli kul att åka ner till Falun kommande helg.
Förra hemmamatchen vann Falun rättvist med 3-1. Men nu åker ÖSK ner för att säkra en finalplats. Målvakten Annika Sundberg hade inför gårdagens match på känn att det skulle bli seger. Och känslan finns kvar angående tredje avgörande matchen, lovar hon.
Vi ska åka ner och slår dem. Vi ska gå till final helt enkelt. JIMMIE NÄSLUND

SPORTEN

Mer läsning

Annons