Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK jagar stora pengar

ÖRNSKÖLDSVIK. Det blev verklighet av ÖSK Hockeys drömmar om allsvenskan.
Men den riktiga resan återstår.
– Vi är alla överens om att vi ska klara av det här, säger Lennart Hermansson.
På prislappen står en miljon kronor.

Annons

Firandet är över sedan länge och det finns inte tid att suga på några karameller. Nu inleds det verkliga arbetet där grunden ska läggas för klubbens fortsatta utveckling på en högre nivå.
Det ställer krav på hela föreningen och det är alla inblandade väl medvetna om.
Vi har inte tid att vänta. Det är pang på rödbetan och det som gäller är hårt arbete för att skapa ekonomiska förutsättningar, säger föreningens sektionsordförande Sven-Ivar Marcusson.

VILL SE BALANSRÄKNINGEN
Den 16 maj sammanträder Svenska Ishockeyförbundets allsvenska nämnd. Där ska samtliga klubbars ekonomi granskas och eventuellt fattas beslut om någon förening ska uteslutas.
Vi vill få kännedom om föreningens organisation och ungdomsverksamhet. Extra intresserade är vi av klubbens senaste resultatrapport och balansräkning, säger nämndens ordförande Bo Tovland.
Innan ÖSK-styret fattar det slutgiltiga beslutet om den närmaste framtiden måste klubben få en första vink om hur stort intresset är från allmänheten och från potentiella sponsorer.
Enligt beräkningar siktar klubben på att i olika former ragga in pengar och öka intäkterna med närmare en miljon kronor. En förutsättning för att klubben ska kunna förbereda sig på det allsvenska äventyret.
Redan nu tycker jag att vi har skapat en bra verksamhet för träning och utveckling av duktiga ishockeyspelare. Om fler upptäcker att våra framgångar är en investering för fortsatt elithockey i Örnsköldsvik är jag inte orolig, säger Lennart Hermansson som redan kommit överens med klubben om en fortsättning.
Men den närmaste tiden handlar hans arbete om mycket mer än ishockey. ÖSK-tränaren är en av klubbens nyckelpersoner i det ekonomiska arbetet och maj månad blir en hektisk period för Hermansson.
Vi ska göra en rejäl inventering och redan nu har vi idéer som jag tror kommer att locka både sponsorer och publik. Det finns ingen anledning att vara pessimist.

SNACKA MED MODO
Dialogen med Modo Hockey är inledd och mycket talar för att klubbens A-lagsverksamhet förläggs till Kempehallen. Men alla intressenter kring den kommunägda arenan är inte vidtalade och i dagsläget återstår det att lösa en rad praktiska frågor.
Oavsett lösning så är det oerhört viktigt för oss att vi inte tappar vår identitet till klubbens övriga verksamhet. Visst måste vi förstärka, men vi är måna om att behålla vår kärntrupp, säger Lennart Hermansson.
Den som vill tjäna en slant på att spela ishockey har inte mycket att hämta.
Även i fortsättningen tänker klubben bedriva verksamheten med en stram ekonomisk budget där spelarlönerna aldrig skjuter i höjden.
Beträffande utgifterna går det inte att skära mer i vår budget. För oss handlar det nu uteslutande om att påverka intäkterna, säger Sven-Ivar Marcusson.

ULF EKLUND

Mer läsning

Annons