Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK-förlust i sudden death

Umeå. Ett underbart anfall som resulterade i 3-2 och drygt tre minuter var kvar.
Men Joakim Grundberg fick inte bli ÖSK:s matchhjälte.
I spel sex mot fyra kvitterade Teg och bara 16 sekunder in på förlängningen satte Umeålaget dit 4-3 (1-1, 0-1, 2-1, 1-0).
– Vi fick i alla fall en poäng och det är mer än under hela kvalserien i fjol, sa ÖSK-tränaren Lennart Hermansson och log lite.

Annons

Det blev ett dramatiskt slut när kvalserien till allsvenskan inleddes i går kväll.
ÖSK prickade in 3-2 efter ett mycket vackert anfall som startade bakom eget mål. Patrik Johnzon spelade till Mattias Granström som kom i hög fart i mittzon, han drog ett par hemmaspelare och la ut pucken till Joakim Grundberg på vänsterkanten. Joakim lyfte upp den högt.
Därefter drabbades vi av några tuffa utvisningar som avgjorde. Men vi ska inte skylla på domaren, sa Hermansson vidare.

KVITTERADE PÅ SEX SEKUNDER
Nämnde Granström åkte ut två gånger. Första gången efter 17.59 och Teg behövde bara sex sekunder på sig för att kvittera. Det i spel sex mot fyra sedan målvakten plockades ut.
De fick vinna tekningen enkelt och ingen kom ut på skytten, konstaterade Lelle.

När 35 sekunder återstod fick Granström sätta sig på botbänken igen. ÖSK var förgrymmade och menade att Teg-spelaren filmade. Förlängningen var bara 16 sekunder gammal då Jörgen Lundström fixade segermålet. Fredrik Ödling i ÖSK:s mål hann inte med i sidled. Han svarade annars för en bra insats och såg framförallt i första perioden till att Teg inte ledde då.

DÅLIGT I FÖRSTA
ÖSK var riktigt uselt i första. Klubbens iskrigare såg matta ut. Stillastående och det var anledningen till att man drabbades av sex utvisningar.
Teg gjorde 1-0 redan efter 36 sekunder sedan ÖSK-spelarna gått bort sig rejält i egen zon och Ödling lämnades ensam.
Först efter drygt 14 minuter hade ÖSK sitt första riktiga skott på mål. Det genom Jens Öhman och lagets mest meriterade spelare kvitterade några minuter senare. Backen Lars Henrikssons långa pass på höger kanten hittade fram till Jens som elegant drog bort Peter Carlsson i hemmamålet och lyfte in pucken med en backhand.
Vakna grabbar, det är match. Nåt sånt sa ÖSK-tränaren Lennart Hermansson i första periodvilan. Det blev ändring, aggressivare och man började åka skridskor. Dessutom fick ÖSK en lysande start på perioden.
I numerärt överläge skickade Tomas Grundström in en lös puck på mål som letade sig in bakom en skymd hemmamålvakt. Jan Toresson och Jens Öhman hade sedan stolpträffar i andra.

OMVÄNT FÖRHÅLLANDE
I mittenperioden var det Teg som drabbades av mest utvisningar, fem mot ÖSK:s en. Domaren ville väl jämna ut statistiken...
Det var bra spel i andra och vi hade bud på 3-1 och 4-1. Men
tyvärr slutade vi spela i tredje, samtidigt som vi drog på oss utvisningar igen.
I tredje utjämnade Teg till 2-2 i numerärt underläge. Backen Patrik Johnzon strulade vid offensiva blålinjen. Teg hade faktiskt ett friläge till under samma utvisning, men Ödling räddade den gången.
Jag är inte alls nöjd med spelet. Synd att vi inte kunde knyta ihop i slutet, men det är bara att se framåt. Nu har vi två bortamatcher i helgen, sa Lennart Hermansson.

Han ville framhålla tredjefemman med backarna Tomas Grundström och Jon Eriksson och forwards Patrik Häggström, Johan Engvall och Markus Johansson. Backen Jan Toresson och nämnde målvakten Fredrik Ödling får också ett omnämnande.

SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons