Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK – ett lag i kris

ÖRNSKÖLDSVIK. ÖSK Innebandy har idag ett lag i herrarnas elitserie.
Men kanske inte till hösten.
Klubben skakas av en spelarflykt som gör att elitserielagets existens hotas.
– Vi måste få de etablerade spelarna att ställa upp, annars är risken stor att vi lägger ned, säger ÖSK:s rekryteringsansvarige, Tommy Nordin.

Annons

ÖSK-herrarna står inför ett så pass stort problem att ansvariga inom föreningen på allvar funderar om det över huvud taget går att driva ett elitlag nästa säsong. Eller rättare sagt: om det går att få ihop ett lag.
Stötestenen är att flera etablerade och rutinerade spelare inte kan bestämma sig för en fortsättning, vilket i sin tur gör att det blir svårt att värva nya spelare.
När vi tar kontakt med ett tilltänkt nyförvärv så frågar den killen hur truppen kommer att se ut. Problemet är att vi inte kan svara på den frågan, säger Tommy Nordin.

OHÅLLBAR SITUATION
Vi ledare lägger ned massor med tid för att få ihop ett bra lag, men när spelare hela tiden skjuter upp beslut gör det att vi hamnar i en ohållbar situation, säger Nordin vidare.
Som läget är just nu så verkar det som om klubben tappar flera nyckelspelare. Det är redan klart att fjolårets succéförvärv Björn Lindholm (till Skellefteå) och Andreas Carlbom (Balrog) lämnar ÖSK. Dessutom slutar Peter Selin på grund av skada, Fredrik Altelind flyttar till Stockholm och Daniel Sedin slutar.
Dessutom väntar ÖSK-ledningen fortfarande på besked från Joakim Bäckström, Rickard Olofsson och Martin Eriksén. I dagsläget har Klubben 15 spelare på kontrakt, varav två är målvakter. Den truppen är på tok för liten för elitseriekostymen.
Enligt Tommy Nordin jobbar ÖSK stenhårt på att få besked från Joakim Bäckström och Rickard Olofsson, och nu är klubben tvungen att ställa ultimatum.
Killarna måste lämna besked om framtiden de närmaste dagarna, annars blir situationen ohållbar, säger Nordin.
Landslagsbacken Joakim Bäckström har ett erbjudande att träna Martin Olofssons schweiziska klubb Alligator Malans men Jocke vill vänta med att lämna besked till efter VM.

NYCKELSPELARE
Så lång tid kan inte ÖSK vänta.
Spelare som Rickard och Jocke är nyckelspelare och en garanti för oss. Kan vi behålla dem kan vi också locka till oss nya spelare. Därför står vi och faller med deras beslut, säger Nordin.
Det känns fånigt att behöva hålla på och vädja till spelare, men det är det vi gör just nu. Vi måste få klubbens etablerade spelare att ställa upp, annars överlever vi inte. Vi behöver positiva besked.
Jocke Bäckström säger att han står inför ett viktigt vägval och vill inte ta något förhastat beslut. Därför får ÖSK ge sig till tåls till slutet av maj.
ÖSK kommer alltid att finnas i mitt hjärta och jag gillar verkligen ledarna där, men samtidigt så handlar det om min framtid.
Jocke har alltså ett erbjudande från Schweiz, men också ett par bud från svenska elitklubbar samt att han sökt skola i Umeå.
Men eftersom jag känner så mycket för ÖSK måste jag få tid på mig att fundera, säger landslagsbacken.
Men ÖSK menar att de står och faller med ditt beslut.
Det håller jag inte med om. En trupp består av 20 spelare.
Av klubbens veteraner är det egentligen bara Mikael Söderström och Peter Svensson lämnat klartecken för en fortsättning, i övrigt går ÖSK i väntans tider.

FINSKA VÄRVNINGAR
Det vi behöver är backar och målskyttar, säger Nordin som alltså hoppas på en del positiva besked de närmaste dagarna.
Bland annat hoppas föreningen att en del spelare ska göra comeback, däribland forwarden Tony Söderström. Dessutom håller ÖSK på att förhandla med två backar från det finska topplaget Åland.
Men även de tilltänkta nyförvärven är intresserade av att få veta hur truppen nästa säsong kommer att se ut och det är jäkligt jobbigt att inte kunna ge något klart besked, säger Nordin.
En som dock fortsätter är tränaren Håkan Gidlund och där hoppas ÖSK att han ska backas upp av Joakim Bäckström som då också får möjlighet att satsa på sin tränarkarriär.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons