Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK drog ner byxorna – på Modo…

ÖRNSKÖLDSVIK. ”Visst tar vi DM-finalen på allvar.”
Sade Jim Brithén inför mötet med ÖSK.
Efter två perioder stod Modoiterna med både lång näsa och byxorna nere, och trots allmän skärpning blev ÖSK DM-segrare med totalt 9–7 (ÖSK startade med en 6–0-ledning).

Annons

Vi tog för lätt på uppgiften i en och en halv period. Sent ska syndaren vakna, säger Brithén som däremot inte tyckte att det märkligt att Modo kom till första nedsläpp med bara två femmor.
Resten av gänget var nämligen kommenderade till styrketräningslokalen.
Det var ett upplägg som vi hade bestämt sedan tidigare och det är ett led i träningen.
Men det såg både nonchalant och kaxigt ut och inte harmonierade det med uttalandet om att ta DM-finalen på allvar. De enda som som nog var riktigt belåtna över upplägget var ÖSK:arna som faktiskt ledde matchen med 21 efter två perioder.
Det är klart att jag tar på mig det här med att inleda matchen med två femmor, men det var mitt sätt att väcka skärpa i laget. Och med den oskärpa vi visade upp under första halvan av matchen hade det inte spelat någon roll om vi rullat på fyra femmor, säger Modotränaren.

USELT, MODO
Modos första period var riktigt, riktigt usel där elitspelarna mest sysslade med friåkning. ÖSK:arna däremot slet som djur och gjorde också periodens enda mål. Även i den andra perioden var ÖSK lite hetare och också lite kyligare. Visst, Modo dominerade men det var ÖSK som kontrade sig till frilägena. 71 (egentligen 21) var inte direkt missvisande.
Det var också ett resultat som fick Jim Brithén att skärpa tonen.
Jag sa till killarna efter andra perioden att de som vill rätta till det här kan gå ut och spela, resten kan stanna inne och träna styrka.
Modo visade både vilja och klass till slut och vann perioden med 61. ÖSK:s sista mål gjorde Jens Öhman i tom kasse när Modo jagade kvittering.
Vi vinner i alla fall matchen med 73, säger Jim.
Men ger en sådan här match någonting?
Nej. Det är som ett träningspass, knappt det.
Desto nöjdare var ÖSK-tränaren Lennart Hermansson som efter att ha sett sina spelare vinna och ta poäng i division I hela hösten utan att alltid vara på tå, fick se ett otroligt taggat ÖSK så länge de orkade.
Killarna gör jättebra ifrån sig, strålande. Att vi ledde med 21 efter två perioder var fantastiskt starkt, säger Lelle som knappt behövde coacha de två första perioderna. Däremot var det körigt värre i slutminuterna då Modo tryckte på.
Vad tycker du om Modos inställning till matchen?
Jag tycker det är jättekul att de ställer upp med starkaste möjliga lag. Då det gäller inställningen är det Modos problem.

MER ÄN EN FÖRLUST
Modo inte bara förlorade DM-tecknet, laget åkte också på en tung skada. Magnus Wernblom sträckte baksidan av låret och haltade svårt efter matchen.
Kul att skada sig i en så här jäkla viktig match, sa Werner sammanbitet.
Enligt sjukgymnasten Magnus Håkansson är det fifty-fiftyläge att Werner spelar mot Timrå på annandagen.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons