Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

OS-klara Franzéns mardröm

Här är skadebeskedet Pär Mårts inte vill ha.

Sviterna efter Johan Franzéns hjärnskakning vägrar ge med sig.

- Jag trodde det skulle gå över på en vecka typ. Men, det har gått en månad så det känns lite så där, säger han.

Annons

Det finns fortfarande skadeproblem på flera av Tre Kronors stjärnor inför OS i Sotji.
Tre veckor återstår och tiden börjar bli allt mindre för flera stöttepelare att komma tillbaka och spela sig i form inför turneringen.
I Detroit kämpar flera stjärnor med skador.
Innan jul åkte Johan Franzén på en tuff tackling av Tampa-backen Radko Gudas och har inte spelat sedan dess efter en befarad hjärnskakning.
Under fredagen var han tillbaka på is när laget tränade i Joe Louis Arena.
- Den är helt okej, men givetvis spelsugen. jag har inte spelat på en månad så det kommer att vara tufft de första matcherna när man kommer tillbaka, säger han.
Exakt när den tunge forwarden är tillbaka är dock oklart.
- Jag vet inte. Det är omöjligt att säga. Förhoppningsvis vaknar jag i morgon och allt är okej liksom. Det är omöjligt att veta.
Hur känner du inför OS?
- Givetvis kul. Bra lag och allting. Jag hoppas bara att jag kan börja spela innan dess så jag kan vara med. Förhoppningsvis ska det inte ta så lång tid.
Känner du oro just nu?
- Lite. Jag trodde Jag trodde det skulle gå över på en vecka typ. Men, det har gått en månad så det känns lite så där, säger han.
Även lagkamraten Jonathan Ericsson har problem med ett bar brott på revbenen efter en rejäl smäll precis innan jul
Troligtvis kommer han att dock att göra comeback inom de närmsta matcherna.
- Jag hoppas att det inte dröjer allt för många matcher innan jag är tillbaka här så jag får ett visst antal matcher innan OS. Just nu är jag inte orolig, men frågar du igen om ett par veckor och jag inte spelat någon match ännu så känns det kanske lite värre.
Ericssons återhämtning har dock gått snabbare än förväntat.
- Det har gått snabbare än de tänkt och jag ligger före tidsschemat än vad det är tänkt. Det känns bra allt på isen, förutom tacklingar. Det ska hålla och man vill se till att det gör det.
Även Detroitmålvakten Jonas Gustavsson har haft skadeproblem - men ljumskarna ser ut att vara på bättringsvägen.
- Jag har varit utanför isen i två tre veckor, men är tillbaka vilken dag som helst. Det har varit lite si och så, men förhoppningsvis är det över.
Detroits veteran Daniel Alfredsson fanns inte med i torsdagsmötet mot New York Rangers på grund av ryggproblem och han spelar högst troligt inte heller lördagsmatchen mot Los Angeles.

Mer läsning

Annons