Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örncupens finaldag innehöll det mesta

Örnsköldsvik. Straffdramatik och makalösa vändningar.
Örncupens finaldag hade det mesta när det gällde spänning.
Som vanligt när det handlade om ungdomsfotboll var det lite som skillde mellan skratt och gråt.

Annons

På Skyttis övre gräsplan bjöds det samtidigt på två oerhört jämna och spännande finaler i F 91 och P 91, sjumanna, som fick avgöras på straffar. Oavgjort både vid full tid och förlängning.
Domsjö och BK Örnen gjorde upp om segerbucklan bland flickorna. Båda lagens straffskyttar hade stora problem att överlista duktiga målvakter.
BK Örnen lyckades sätta sin andra straff. Domsjö satte sin fjärde och det var lika inför sista straffomgången.

SKÖT SOM RONALDO
Domsjömålvakten räddade och Domsjö hade chansen att avgöra.
Fram steg Malin Lundgren som med en tåfjutt, likt Ronaldos i VM-semifinalen mot Turkiet, fixade segern åt Domsjö.
Jag har lärt mig av min pappa att skjuta tåfjutt. Jag sköt en tåfjutt för att jag inte skulle missa målet, sa Malin efteråt, omgiven av lagkamrater.
Vad ska ni göra med segerbucklan?
Den ska in i prisskåpet vid Hangarplan, sa glada Domsjötjejer.
På andra planhalvan blev det också straffdramatik. Det i P 91-finalen mellan KB 65 och Själevad, där det sistnämnda laget drog det längsta strået och segrade med 6-4.
Själevad visade sin klass på ungdomssidan i den 19:e upplagan av Örncupen. Själevad var med i sju finaler och vann sex av dem!

ÄNDRADE MATCHBILDEN
Inför finalen i F 90 pratade vi med en spelare i Modo. Hon berättade att man aldrig hade mött Bondsjöhöjden tidigare. Härnösandslaget prickade in ett psykologiskt viktigt mål i slutsekunderna av första halvlek. Ett långskott som letade sig in via ribban.
Modo visade direkt i starten av andra att man ville ändra på matchbilden. Satte fart på spelet och kvitteringen kom också. Sedan avgjorde Modo i förlängningen.
Modo var även representerat i P 90-finalen. Murberget stod för motståndet. Härnösandslaget inledde bäst och ledde med 1-0 efter första halvlek.
Vi spelade dåligt i första. Vi var rädda för bollen. Jörgen (tränaren) sa åt oss att vi skulle in och kämpa i andra, berättade Jens Bolin.
Modo kom ut som ett nytt lag i andra och svarade för en fantastisk målexplosion tre mål inom loppet av några minuter.
Kristoffer Östman satte 1-1 och bara några sekunder senare kom 2-1. Ett fint anfall som Jonathan Johansson avslutade med att skicka in från nära håll. Nämnde Jens Bolin sprang sig fri och prickade in 3-1. Hans målgest har man ofta sett på TV. Jens drog tröjan över huvudet.

TREDJE ÅRET I RAD
Det var inget planerat, kände bara för det. Jag har aldrig gjort så efter ett mål förut, sa Jens.
I F 86/87, äldsta tjejklassen, svarade Modo för en stark prestation. Merparten av spelarna var två år yngre, men trots det lyckades man besegra BK Örnen i finalen med 2-0. Det var tredje året i följd som detta Modolag vann Örncupen.

Fotnot: Resultaten från Örncupens finalspel publiceras i tisdagens tidning.

SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons