Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro tar hem segern

/

Örebro bärgar tre poäng genom 2-1 mot Modo i Fjällräven Center.

Annons

Dagen efter att tränaren Patrik Ross tackat för sig bröt Örebro mardrömssviten på tolv raka förluster. Krislaget Örebro kom till start med tolv raka förluster utan Patrik Ross, som lämnade tränarjobbet efter den förra omgången, och skulle möta ett Modo som varit ett av seriens formstarkaste lag den senaste månaden.
Hemmalaget imponerade dock föga den här kvällen och ingenting på isen tydde på att det skilde åtta placeringar mellan lagen.
Som helhet blev det en SHL-match av mycket tveksam standard.
Första perioden hände just ingenting mer än att Mario Kempe gjorde ett snyggt 1–0-mål för hemmalaget.
Matchen tog lite fart i andra perioden, även om skönspelet lyste med sin frånvaro. Båda lagen såg ostrukturerade ut och publiken bjöds inte på mycket fredagsunderhållning – det var "vindrutetorkarhockey" där lagen turades om att anfalla. Fruktlöst.
Örebro kom dock ut med våldsam energi i sista perioden och dryga fem minuter in i den var laget i ledning. Martin Johansson kvitterade i friläge och Tim Wallace satte 2–1 direkt efter tekning i Modos zon.
Modo tryckte på för en kvittering och skapade ett par heta chanser, men med Tim Sandberg som sista utpost stod Örebro emot och tog en lika efterlängtad som viktig seger. (TT)

Mer läsning

Annons