Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Optimism i Anundsjö

BREDBYN. Nu är truppen spikad. Och med två nyförvärv och en i princip intakt trupp andas Anundsjö optimism inför division III-comebacken.
– Vi är inte nöjda med att bara ha tagit oss upp, säger ordföranden Lars-Göran Westman.

Annons

Förra säsongen gick Anundsjö IF fram som en ångvält i division IV. Seriesegern var lika imponerande som odiskutabel inte minst som den säkrades med ett lag som rimligen har sin bästa tid framför sig.

SATSAR PÅ UNGDOMEN
Och Bredbyns stolthet fortsätter att satsa på ungdomen.
Första nyförvärvet var 17-årige Jonas Enock från Mellansel, som redan nu konkurrerar om en plats i förstaelvan.
Ja, han har visat väldigt bra takter, säger tränaren Yngve Persson. En robust back med bra skott och huvudspel.
Tycker man att 84:an Enock verkar väl ung bör man komma ihåg att jämnåriga trion Henrik Jonsson (mittfältare), Lars Johansson (back) och Per Jonsson (målvakt) var ordinarie den gångna säsongen.
Tillskott nummer två är inte lika ungt, men i Molidens Sefo Osmani har Anundsjö värvat en både etablerad och spännande lirare.
En väldigt duktig tekniker, berömmer Yngve Persson. Dessutom har Sefo tränat väldigt bra och smält in fint i gänget. Precis som Jonas Enock.
Att Osmani är en offensiv kraft är glasklart, men det återstår att se om han placeras på mittfältet eller i anfallet. Främst för att man hittills bara spelat inomhus.

SPELAR KUBEN CUP
Fast nu väntar snart fullstora planer för Anundsjö. Helgens deltagande i Kuben Cup i Långsele innebär en slutpunkt på innesäsongen och ett avstamp inför den riktiga försäsongen. Redan från november månad ökades träningsdosen, och från den 18 februari består veckorna av tre träningar på Spillvärmeplan, en match samt ett fyspass.
Målet: att komma väl förberedda till återkomsten i division III. För även om Anundsjö ännu inte talar i termer av placering har klubben inga planer på att bli en slagpåse. Och chanserna att etablera sig i trean torde vara goda, då skyttekungen Pär Byström och speluppläggaren Oskar Westberg tidigt gjorde klart att de skulle stanna. Enda förlusten är högerbacken Johnny Näsström, som troligen kommer att återfinnas i Sidensjö.
Vi ska hamna på övre halvan, slår Lars-Göran Westman fast.

GUSTAF HÖÖK

Mer läsning

Annons