Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Onykter åskådare ville delta i spelarbråk - Händelsen polisanmäld

ÖRNSKÖLDSVIK. Med tio minuter kvar av elitseriematchen mellan ÖSK och AIK i sporthallen så rusade en AIK-supporter i 25-årsåldern in på banan för att delta i ett bråk mellan lagens spelare.
En uppmärksam ÖSK-spelare stoppade dock åskådaren innan han hann göra något. AIK har polisanmält supportern.

Annons

Det var lite stökigt mellan spelarna, men jag satt kvar på bänken och såg killen kliva in på banan. Då rusade jag dit och knuffade över sargkanten, säger ÖSK:s reservforward Tony Bergström.
Ställningen var 33 och ÖSK:arna Fredrik Altelind och Peter Franzén hamnade framför AIK:s målvakt som fick ett slag över hjälmen. AIK:backen Kristoffer Kranberg välte då omkull Franzén, vilket fick ÖSK:aren Daniel Sedin att ge sig in i situationen. Ganska snart var bråket avstyrt, och både Sedin och Kranberg fick matchstraff.
Men cirka halvminuten efter att bråket uppstod smög sig den berusade AIK-anhängaren in på banan.
Något som Tony Bergström var först att uppfatta.

UPPFATTADE INTE SITUATIONEN
Inte ens domarparet Glenn Nyhlén och Per Hellberg, Göteborg, uppfattade att en från publiken tagit sig ned på planen.
Vi stod och pratade med spelarna och uppfattade aldrig situationen. Tur att ÖSK:aren var vaken, säger Hellberg.
Tony Bergström tycker dock att det inte var någon dramatik i det hela.
Nej, jag knuffade bort honom och och när han sedan vände sig om för att gå in på banan igen så tog AIK:arna hand om honom.
När supportern knuffades över sargkanten så tog supporterkoordinatorn Martin Nord och AIK:s innebandyordförande Lasse Granqvist ut killen ur hallen.
Vi har polisanmält händelsen och självklart kommer han att bestraffas på något sätt, säger Nord som ser mycket allvarligt på händelsen.
Sådant här får inte ske. Vi kommer att vidta disciplinära åtgärder, och det blir kraftiga. Men om han kommer att avstängas sex månader eller två år från AIK:s matcher kan jag inte svara på idag, säger Martin Nord.
AIK har nog innebandy-Sveriges mest hängivna supportrar och en ganska stor grupp från Black Army brukar resa och se lagets bortamatcher.
Och till skillnad från till exempel fotboll och ishockeyn har innebandyn klarat sig i från huliganer.
AIK:arna brukar vara högljudda, men det har aldrig varit något bråk. Det är ett gäng goa gubbar som vi brukar ta en fika med, säger domare Hellberg.
Martin Nord tycker dock inte att det var märkligt att det inte fanns några poliser på plats i Sporthallen.

LEDSEN OCH ÅNGERFULL
Nej, det här gänget reser land och rike runt och har aldrig varit inblandade i någonting. Killen var också fruktansvärt ångerfull efteråt, men det kan vi inte ha överseende med, säger Nord.
Domarparet kommer nu att skriva en rapport om incidenten. Däremot kommer inte Tony Bergström att rapporteras för att han plockade undan supportern.
Nej, han borde få ett diplom istället, säger Hellberg.
Direkt efter bråket tog Black Armys vice ordförande hand om mikrofonen och bad båda lagen och domarna om ursäkt.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons