Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oj, vilken skön seger för Malin

Linköping. Malin Hållberg-Leuf , nykorad bronsmedaljös vid SM i konståkning, fortsätter att övertyga. Denna gång genom en vinst i Sweden Cup i Linköping.

Annons

Sweden Cup är en tävling arrangerad av Svenska Konståkningsförbundet, som består av fem deltävlingar. Landets främsta seniorer, juniorer och ungdomar gör upp om vem som ska koras till totaltvinnare till våren.
Malin, Ö-viks Konståkningsklubb, har tävlat i en deltävling tidigare denna säsong och var där fyra.
Denna gång gick det ännu bättre. I det korta programmet, som innehåller åtta obligatoriska moment, fixade hon sju med godkänt resultat. Ett av hoppen trilskades. Men överlag fick hon till ett kanonåk, som resulterade i en förstaplats efter dag ett.
Malin utstrålade gott självförtroende när hon påbörjade sitt friåkningsprogram. Farten har förbättrats rejält denna säsong, vilket också hjälper henne att hoppa högre. Hoppen har varit hennes svaga länk om man jämfört med piruetterna, som är och har varit i världsklass.
En tvåfotslandning var den enda störningen i hennes program. I övrigt fixade hon samtliga hopp, även de två viktiga trippelhoppen var landade på en fot. Rekordet med högsta poäng hittills på 4,7 slogs nu, då två domare belönade hennes program med poängen 4,8.
Domarkåren var helt enig och samtliga placerade henne på första plats. Med god marginal.
Även i juniorklassen fick ÖKK en medalj. Det genom Maria Tjäder. Såväl i korta programmet som i friåkningen blev hon trea. Två åk med friskt tempo, studs i benen i hoppen, komplicerade piruetter och en övertygande koreografi är sammanfattningen av hennes insats.
Det blev även en medalj till ÖKK i ungdomsklassen. Lotta Westbergs målsättning var att komma bland de tolv främsta. Ett blygsamt mål skulle det visa sig. Lotta har kommit som en raket, och har därför inte mätt sina krafter vid så många tillfällen mot landets allra bästa ännu. Hennes förra Sweden Cup resultat är åtta.
Ett felfritt kortprogram innehållande en fin dubbel Axel gav en fjärde plats. Ännu bättre gick friåkningen. Hennes senaste tillskott i kunnandet, dubbel Axel, fixade hon också här. Bra piruetter och framför allt ett härligt piggt program hjälpte henne att avancera till tredje plats.
Hon kom också över den magiska poänggränsen för ungdomar och fick så höga poäng som 4,2 av flera domare.
Sofia Florell tävlade i juniorklassen. Kännetecknet fin utstrålning gäller även för Sofia. Tempot har förbättrats och hoppen har blivit högre under året. Några missar för mycket på hoppsidan blev det dock. Men ändå en i startfältet godkänd insats som slutade med en niondeplats.
På programmet står nu Nordiska Mästerskapen för Jessica Söderlind, om hennes rygg blir bättre. Sverige representeras av fyra seniordamer. Reserv för Jessica är Malin Hållberg-Leuf, så hur som helst kommer ÖKK att ha en deltagare vid NM 8-10 februari.

SPORTEN

Mer läsning

Annons