Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öhlén sekunder från semifinal på Ungdoms-EM

Brännan Brottning hade två aktiva med i det svenska ungdomslandslaget när Ungdoms-EM avgjordes i Huddinge. Niklas Öhlén var närmast att nå sina mål – en medaljmatch i mästerskapet – medan Joline Österlund åkte ut direkt i kvalet.

Annons

Niklas Öhlén får en tjuvsmäll i återkvalsmatchen om en bronsmedaljfight.

Joline Österlund var först ut av Brännans deltagare nere i Huddinge. Hon lottades mot en ungerska vid namn Andrea Molnar – en tjej hon mött tidigare och brottats jämnt med.

Joline försökte vara aggressiv i inledningen, men Molnar försvarade sig väl med små medel. Genom ett krokben bakom hälen fick hon dessutom ned Joline för en 2–0-ledning efter de inledande två minutrarna.

– Den här gången var den ungerska tjejen den mest taktiska av dem. Hon orkade stå emot Jolines försök och låste henne effektivt för att sedan kontra. Synd för Joline som annars var i jättefin form, summerar Brännan-ledaren Janne Öhlén, tillika förbundskapten, Österlunds 0–4-nederlag.

För Niklas Öhlén slutade första matchen i Pojkar 46 kilo med meriterande seger över en erkänt stark georgier.

– Den killen var i UEM-final i fjol, men Niklas kopplade ett bra grepp om matchen när han slog iväg ett nacksving i första ronden för en 4–0-ledning, berättar pappa Janne som fick se sin son taktiskt lägga sig platt ned i slutskedet för att säkra segern via 4-3.

I kvartsfinalen väntade turkiskt motstånd. En kille som unge herr Öhlén mött och slagit två gånger tidigare.

– Han hade bra grepp på honom den här gången också och skulle precis som i den första matchen säkra segern, men med två sekunder kvar snubblar han till på mattan så att turken kunde välta honom åt sidan för poängseger.

Det bittra slutet på matchen tog hårt på Niklas som sedan inte alls var redo för nästa fight, en återkvalmatch för en bronsmatch.

– Många tröstade Niklas med att det var hans första mästerskap och att han har två år till i klassen, men han var helt förkrossad själv, berättar Janne Öhlén.

Just nu är Öhléns på ett internationellt brottarläger på Bosön där Niklas bor och tränar med ett antal utländska killar medan pappa Janne går ett antal fördjupningskurser för att få en uppdaterad internationell tränarlicens.

– Just nu håller vi väl båda på att bearbeta det som hände i söndags, men vi kommer självklart att se ljuset igen, säger Janne och skrattar till av självmedvetenhet.

Just det.

Öhléns – det är ena riktiga vinnarskallar det...

Mer läsning

Annons