Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oavgjort var rättvist mellan AIK Hockey och Sollefteå

Annons
Oavgjort var rättvist mellan AIK Hockey och Sollefteå

Kampen om tredjeplatsen i "ettan" går vidare.

3-3 (1-1,2-0,0-2) slutar derbyt mellan AIK Hockey och Sollefteå.

Hemmalaget är illa ute, men spurtar friskt och kunde faktiskt ha vunnit.Nu fick inte AIK-centern Stefan Gradin upp pucken fint framme i matchens slutskede. Men oavgjort kändes ändå till sist rättvist.

- Det tycker jag, en poäng känns bra med tanke på förutsättningarna. Jag fick göra om i förstafemman slänga in folk som aldrig spelat ihop i en av dom andra enheterna, konstaterade Sollefteå-tränaren Mikael Nilsson-Sköld.

- Det bjöds väl på lite väl mycket slarv i den här matchen, men det kompenserades väl av kampen, tyckte Jens Larsson, i AIK Hockey.

Första akten var relativt jämn, där bjöds vi på billiga mål. 1-0 till hemmalaget kom på ett inte för märkvärdigt skott som Erik Nilsson tappade in.

Hemmalaget bjöd igen och lät Sollefteå kvittera trots att AIK Hockey hade en man mer...

- Sollefteå spelade tätt och kunde allt för ofta bryta våra uppspel, det var inte bra.

I mittenakten prickade AIK-backen Andreas Åström ribban och Stefan Gradin hade ett rappt skott. I stället vände gästerna på steken, 2-1 efter vackert klapp-klappspel och avslut av Toni Alasaarela.

3-1 var lika tjusigt det. Farzad Khojasteh la in trissan helt fri med klubban enhandsfattad.

Två Sollefteå-mål på fem skott, det är effektivt det. Perioden gick också till gästerna, AIK skapade heller inte, utan tappade mycket av spelet dels på grund av tre utvisningar. Men i huvudtaget ingen bra period av hemmalaget, som tog kom tillbaka och återtog lite av initiativet under de sista 20 minuterna. Jocke Eriksson gjorde sitt andra mål för kvällen, 2-3 och Stefan Gradin dundrade in kvitteringspucken högt upp i krysset sedan Pa Jallow serverat ett elegant pass från position bakom buren.

Hos AIK Hockey var det trion Pa Jallow, Stefan Gradin och Johan Granlöf som stod för grannlåten framåt. Men det var väl så roligt att se hur kedjan med Jerry Andersson, Jocke Eriksson och Martin Blomqvist slet och jobbade. Det jobbet belönades med två mål och lägen för flera.

Bakåt var Andreas Åström stabil, allra roligast dock unge Henrik Munther som klev in och tog för sig i sista perioden.

Sollefteå då? Forwarden Toni Alasaarela klart bäst i hans första femma bestående av backarna Jussi Rantala, Stefan Andersson och Tonis anfallskompisar Henrik Pettersson och Niklas Palmquist.

- Jag tycker att även vår målvakt Erik Nilsson också förtjänar ett plus, sa tränare Nilsson/Sköld.Tomas FrånlundAIK Hockey-Sollefteå

3-3 (1-1,0-2,2-0)

Första perioden: 1-0 (3.42) Jocke Eriksson (u.a), 1-1 (4.54) Henrik Pettersson (u.a) i spel fyra mot fem

Andra perioden: 1-2 (6.34) Toni Alasaarela (Henrik Pettersson), 1-3 (14.52) Farazad Khojasteh (Henrik Backman, Tony Sundin)

Tredje perioden: 2-3 (7.18) Jocke Eriksson (Jerry Andersson), 3-3 (9.19) Stefan Gradin (Pa Jallow)

Utvisningar, AIK Hockey 4x2, Sollefteå: 6x2

Skott: 12-6, 10-5, 8-12) Totalt: 30-23

Publik: 150

Domare: Patrik Sjöberg, Sundsvall (Inte helt konsekvent)

Mer läsning

Annons