Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖA långt fram i utvecklingen?

Skorpeds PF anordnade den 20 maj en kuljaktstig i Skorped. Den 21 maj e-postade vi ner reportage, bilder och resultat till ÖA-sporten. Vi använde e-posten för att snabbt få resultaten publicerade för de deltagare som deltog i tävlingen.

Annons


Det har nu gått två veckor och fyra e-post meddelanden till ÖA. Onsdag den 5 juni fick vi det första svar från ÖA angående inskicket. Där sportchef Ulf Eklund beklagar sig över att det varit dataproblem på ÖA och därför har de inte kunnat läsa våra bifogade filer. De filer som vi bifogat var i Word och Excel format och det kunde inte ÖA läsa!
Vi har ett flertal gånger läst om hur modern ÖA är och att vi där får läsa om aktuella nyheter. Att inte kunna ta mot och läsa Word och Excel filer samt inte publicera resultat inom två! veckor från tävlingsdatum det vill inte vi kalla modern och aktuellt tidningsredaktion.
Eller kanske allt beror på att det handlade om skytte och det har ingen sportjournalist något eget intresse i.
Att inte resultat publiceras snabbt efter en tävling är en väldigt dålig reklam för den arrangerande klubben gentemot deltagare och sponsorer. Därför är vi mycket besviken på ÖA angående er nonchalans mot vårt inskick.

Anders Broman
Ordförande Skorpeds PF


SVAR DIREKT: Vi drunknar i
e-post varje dag och utvecklingen gör att vi tvingas ställa krav på resultatleverantörerna att anpassa materialet för tidningsbruk, annars blir situationen ohållbar.
I vissa avseenden är vi tyvärr redan där. Teknikutvecklingen har gått snabbare än regelverk och anpassning och vi är minst lika frustrerade över problemet som Anders Broman.
Självklart bör man ställa krav på en modern lokaltidning och jag är den förste att beklaga att sportredaktionens teknikresurser i dagsläget lämnar mycket i övrigt att önska.
Det är ett faktum som dagligen besvärar mig och det är friskt att Anders reagerar och blir förbannad. Men han är barnslig när han påstår att vi är nonchalanta och handlar i eget intresse.

Ulf Eklund
Sportchef

SPORTEN

Mer läsning

Annons