Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ö-vik vann avslagen match

Örnsköldsvik vann serieepilogen mot Sollefteå Hockey på bortais med 2-1 efter förlängning.
Matchen betydde ingenting vilket också syntes på isen.
– Visst både såg och kände man att den rätta nerven inte fanns där, sa Ulf Thors.

Annons

Ö-vik kom med en hel del juniorer i laget mest beroende på skador på några etablerade spelare. Det gjorde att gästerna valde att spela lite mer försiktigt inledningsvis.

– Vi visste inte riktigt var vi stod och valde då att prioritera defensiven och ligga rätt i våra positioner, sa Thors.

Sollefteå tog ledningen med 1-0 då backen Tommie Wahlborg skickade in en handledare från blålinjen. Ett skott som nog slank in lite för billigt i nät

I den andra perioden fick gästerna ett större puckinnehav och vann också skotten klart. Fullt logiskt kom kvitteringen när Jesper Larsson fick en fin passning från en lagkamrat bakom buren, 1-1.

Den sista perioden blev den andra lik, Ö-vik ägde mest puck och sköt flest skott, men några mål föll aldrig och matchen gick till en förlängning.

Där hamnade gästerna i brygga då Sollefteå fick spela power-play och det var också riktigt nära att bonuspoängen gått till hemmalaget men trots ett par vassa chanser ville pucken inte ramla in i mål.

Istället fick Ö-vik en spelvändning direkt sedan man blivit fulltaliga och Olov Håkansson blev snyggt frispelad sedan ett antal hemmaspelare titta för mycket på puck och kunde ensam med Stefan Berglund i hemmaburen sätta segerpucken.

– Nu laddar vi för Allettan som startar under Trettonhelgen. Förhoppningsvis är några av de skadade spelarna tillbaka till dess, avrundade Ulf Thors.

Mer läsning

Annons