Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nylander tar Foppas plats

Stockholm. Michael Nylander tar Peter Forsberg plats i OS-truppen i Tre Kronor.
– Det ska bli jättekul. OS är en stor grej. Jag hade gärna velat bli uttagen redan i första rundan och jag ser nu verkligen fram emot att få spela, säger Michael Nylander i telefon från hemmet i Chicago.

Annons

Nylander (bilden) har haft en av sina bästa säsonger i NHL. Han har gjort 34 poäng (sex mål och 28 assist) på 52 matcher för Chicago Blackhawks.
Hela laget har spelat bra och det har hjälpt mig. Jag har bra självförtroende och vi har bra lagmoral.
Nylander fanns inte med i den första truppen på 23 namn som Ishockeyförbundet presenterade strax före jul. Men efter att Peter Forsberg tvingades lämna återbud efter sin fotoperation har general managern Hedberg och coachen Hardy Nilsson grunnat på vem som skulle ta Foppas plats i OS-truppen.
Han har alla ingredienser som vi vill ha i en spelare, säger Anders Hedberg till TT.
Vi vill ha lirare, vi vill ha de som håller i pucken och vi vill ha de som producerar poäng och Michael Nylander har ju verkligen visat att han kan göra det den här säsongen, säger Anders Hedberg.

VAL MELLAN MÅNGA BRA
Landslagsledningen väljer alltså Nylander före Floridas rookie Kristian Huselius.
Det här är ett val mellan många bra spelare och man kan väl säga att det varit båda angenäma och besvärliga beslut. Men vi måste ändå ta ett beslut i vilken riktning vi vill gå.
Det har varit mycket snack om Kristian Huselius, Jonas Höglund och Fredrik Modin och alla de spelarna är fortfarande aktuella om vi får några skador, säger Anders Hedberg.
Senast Michael Nylander spelade i Tre Kronor var i OS i St Petersburg 2000. Då bänkades han av förbundskaptenen Hardy Nilsson.
Hardy tyckte inte att jag spelade på den nivån som han ville att jag skulle ha, det är sånt som händer och var inget mer med det. Det var en vanlig coachtaktik, att ta bort en spelare som inte spelade bra, säger Nylander.

INTE SUR ÖVER PETNINGEN
Har du surat över petningen?
Nej, man kan inte tänka så. Det var inte så kul just då, för man vill ju alltid spela. Men det är ju bara att ta nya tag.
Vad har du blivit bättre på sedan dess?
Jag har fått mer erfarenhet sedan dess, annars vet jag inte. Det får andra bedöma.
Nylander spelar match in i det sista inför OS, har hemmamatch mot Florida den 13 februari och åker till Salt Lake City dagen efter.
Hur blir det att spela på stor rink?
Det blir helt klart en omställning, men det är lika för alla och inget att grubbla över. (TT)

SPORTEN

Mer läsning

Annons