Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny smäll för KB 65

SOLLEFTEÅ.Tabelljumbon och nollpoängaren KB 65 blev en lätt munsbit för serietrean Sollefteå i fredagens division I möte i Niphallen. Efter en trevande inledning vann hemmalaget enkelt med hela 12-4 (6-2, 4-2, 2-0) i en ”Hawaii-betonad” tillställning med vidöppet försvarsspel.

Annons

En enkel, men inte desto mindre viktig seger för Sollefteå. Efter tre matcher utan vinst var full pott ett måste för Nipstadspuckarna för att kunna hänga på ÖSK och Östersund i tabelltoppen.
Trots att Sollefteå inledde på en skridsko och såg ut att ha tittat lite för mycket på KB 65:s tabellplacering i botten. Underskattning lyste lång väg och gästerna kunde ta ledningen med både 1-0 och 2-1 i matchinledningen innan Sollefteå fick fart under rören. Men då gick det undan och innan den första perioden var till ända hade Sollefteå vänt och gått ifrån till hela 6-2 och matchen var mer eller mindre punkterad.
Sollefteå hade full kontroll över händelserna på isen. Gick snabbt ifrån till 8-2 i öppningen av den andra perioden, men slumrade på nytt till och KB kunde putsa upp siffrorna till 8-4.
KB 65 väntar fortfarande när en tredjedel av serien avverkats på sina första poäng, hårt brandskattade som man är på spelarsidan sedan förra säsongen. Framförallt är det försvarsspelet som brister och och 39 insläppta mål (!) på de tre senaste matcherna understryker bara detta faktum. Max Lindahl, Hampus Lindahl och Tobias Forsberg märktes mest i Bjästagänget.

SPORTEN

Mer läsning

Annons