Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska jag inte gnälla på Jim Brithén – tvärtom…

I dag ska jag intre gnälla på Jim Brithén, tvärtom hålla med Modotränaren. Det var nämligen första gången den här säsongen som jag inte kände mig orolig när Modo bevakade ledning i tredje perioden.

Annons

Tvärtom kändes det stensäkert, även sedan Brynäs reducerat till 32. Och sanningen är ju att Gävlelaget aldrig var något reellt hot mot Modos trepoängare, och faktiskt inte hade en endaste bra chans till ett tredje mål. Vare sig i ett- eller tvåmålsunderläge.
Brynäs var, det ska erkännas, osedvanligt trögt. Nu brukar väl Janne Larsson & co inte vinna hockeymatcher på skridskoåkning och tempo, mer på smartness, men den här gången stod de ju om jag får citera Roger Melin mest still och försökte spela ishockey. Och det är ju sällan det går.
Och när Brynäsarna står still då rör de sig liksom ännu mindre än andra lag som står still. Om du förstår.
Dessutom var de gamla rinkrävarna i kaffegänget märkvärdigt griniga, inte minst Janne, den gamle Modokaptenen och hedersknyffeln. Undrar just vad han sa åt Magnus Wernblom, när Werner i andra perioden blev så förbannad på honom. Gissar att jag inte vågat skriva det om jag vetat...
Men Brynäs stillastående och grinighet är förstås Roger Melins problem, inte Jim Brithéns, och Brithén och hans pojkar har ju ingen anledning be om ursäkt för att Brynäs var dåligt.
Tyckte att Modo till och från under de två första perioderna hade rätt bra fart på rören, och visade upp en hel del fantasi i anfallsspelet även om nu första målet dröjde väl länge.
Jag anser ändå att Modoiterna kan känna sig mest nöjda med insatsen i tredje ronden, när de stängde butiken. Vi får väl se framöver Färjestad i Karlstad på lördag, där blir det till att bekänna färg! men vi kan väl ändå hoppas att gårdagsinsatsen var ett tecken på att Modo börjat lära sig att kombinera, hm, blixthockey med en bra defensiv.
Man kan också konstatera att två av Modomålen kom efter tryck i anfallszon. Också ett positivt tecken.
Tidigare har det ju i princip varit lika bra att vända ut ur zon om det inte blivit mål efter fem sekunder så där.
Och att kontra sig till segrar och framgångar genom en hel säsong, det går knappast...
Så toppluva av för Modos insats igår, och jag håller alls inte med de märkvärdigt många som tyckte det om att det var en medioker match. Som sagt, det kan väl inte Modo rå för att Brynäs var svagt!
Så himla mycket hann väl inte nyförvärvet Richard Lintner visa upp, men han är definitivt klasser bättre än den synnerligen tröge Greg Johnston och kommer garanterat att göra en hel del nytta framöver.
Lintner såg rätt allroundbra ut, och icke minst visade han sig ha en riktig bössa. Hans skott som gav Jocke Lindström tom kasse för 21 var en riktig mörsare, för att inte tala om den veritabla bomb han skickade iväg i ett power play i tredje perioden! Att Brynäsbacken som fick pucken på sig inte gick i däck är obegripligt.
Dessutom fick jag nästan tårar i ögonen av glädje när jag studerade honom just under power play. Han hade ju klubban lyft för skott även om pucken var ute i hörnet! Underbart. Någon som kan nämna en Modoback det senaste decenniet som haft skott som första alternativ i power play, inte passning?
Bra också att Lintner gick in och hjälpte Hlinka i fighten på slutet, det visar att han jobbar för laget. Rätt kul, faktiskt, att han inte visste att man får matchstraff i Sverige om man kastar handskarna...


ULF HÄGGQVIST

Mer läsning

Annons