Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu siktar Anundsjö högre än någonsin

BREDBYN. Vintern står för dörren. Ändå snackas det fotboll som aldrig förr i Bredbyn.
Anundsjö IF är ju tillbaka i division III. Men det räcker inte. Siktet är högre inställt än så:
– Vi ska vara bland de tre främsta lagen. Inget snack om saken, säger tränaren Yngve Persson.

Annons

Vi har vant oss vid att Anundsjö ska tillhöra division III. Så har det varit under många år och undantagen, degraderingar till Ångermanlandsfyran har bara skett sporadiskt.
Nu är klubben tillbaka och från Mellansel har målvakten Martin Lindberg anslutit och detsamma gäller klubbkamraten, den unga lovande försvarsspelaren Jonas Enock. Lägg till mittfältaren Tomas Näsholm från Västra/Sollefteå och Molidens vassa anfallare Sefo Osmani till Anundsjös, sedan förra säsongen, intakta trupp.

YNGVE OPTIMIST
Då är det ganska lätt att förstå att tränaren Yngve Persson är nöjd och belåten. Han sticker mer än gärna ut hakan, trots att det återstår flera månader till seriestart:
Ja, det ser mycket bra ut för vår del och vi har all anledning att vara optimister. Grundförutsättningen är att truppen är intakt och dessutom bör laget vara tämligen överlägset i fyran för att ha något att hämta i division III.
Persson kan glädjas över att hans lag uppfyller kraven och han gör ingen hemlighet av att Anundsjö inte nöjer sig med att vara tillbaka i trean. Siktet är inställt mot täten och ett avancemang mot högre höjder ska inte uteslutas.

FLER SKA SATSA
Bygdens fotbollsintresse är stort, pubiktillströmningen är relativt god och klubben kan skryta över en väl fungerande och framgångsrik ungdomsverksamhet. Det blandat med optimism gör att AIF siktar högt.
Det är tragiskt om FV:s fotbollssatsning gör att övriga klubbar lägger sig ner och dör. Det behövs fler föreningar som siktar högt för att vi ska få det här distriktet på fötter, säger Yngve Persson.
I Anundsjös förberedelser inför återkomsten i division III ingår en stor portion inomhusfotboll där siktet är att bli bäst i Ångermanland och därmed få tillträde till SM-kvalspel.
Finns det ingen risk att satsningen på spelet inomhus kan störa uppladdningen inför utomhussäsongen?
Nej, snarare en fördel. Vi mår bra av att träna och spela på liten yta.
Anundsjö i trean är vi ganska vana vid. Vad blir skillnaden den här gången?
Att vi ska tillhöra toppen istället för botten. Det är betydligt roligare och jag bör ju inte vara ensam om den uppfattningen.


Fotnot: Bland redovisade nytillskott är Tomas Näsholm än inte spelklar för Anundsjö IF.

ULF EKLUND

Mer läsning

Annons