Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu lyfter Öbacka BK

/
  • Större lokaler ger plats för en permanent boxningsring, efter 15-20 år slipper Öbacka Boxningsklubb vara trångbodda mera. Det har gett både klubben och sporten ett lyft.
  • Många aktiva lockas till boxningen och nu kan de aktiva träna i en riktig ring.
  • Johanna Rovio och Lovisa Ärnström, två av klubbens duktiga tjejboxare sparrar mot varandra under träningspasset.

Öbacka Boxningsklubb har alltid varit trångbodda, hänvisade till 81 kvadratmeter i Landgrenshallens källare.

Nu efter många år har de äntligen fått mer plats.

Annons

– Vi har säkert krigat för att få större lokaler under 15-20 års tid, faktiskt. Till sist fick klubben hjälp av kommunen, säger tränaren Sören Karlsson belåtet.

Och han har all anledning att le - 81 kvadrat har plötsligt blivit det dubbla, 162 genom att en vägg har rivits.

– Det betyder oerhört mycket för sporten att ha en permanent ring, dels för träning men också för tävlingar.

Målet inför framtiden är att kunna arrangera egna arrangemang, förhoppningsvis ett Norrlandsmästerskap redan nästa år.

– Varför inte satsa på ett arrangemang per säsong? funderar Karlsson.

Tidigare fanns det bara en stolpe mitt i rummet och ett rep mot väggen som en tillfällig ring, det var vad boxarna var hänvisade till under träning.

Dessutom kan Öbacka BK växa, kidbox för unga mellan 8-12 år, är populärt med hjälp av positiva tränare i form av Johanna Rovio och Lovisa Ärnström.

– Det känns bra, vi har inte haft möjlighet till barnverksamhet tidigare. Men de nya lokalerna har gett oss utrymme till det.

På seniorsidan är klubben synnerligen aktiv, av 21 boxare tävlar redan sju.

Daniel Nyberg, Linda Nordlund, Amani Mohammed, Niklas Lundh, Johanna Rovio, Lovisa Ärnström och Alexander Westergård, är alla i elden.

– Att få större yta var nödvändigt för att kunna utvecklas, annars skulle klubben ha stått stilla och då går man tillbaka.

Linus Gustafsson, som är ny tränare inflikar:

– Det är så kul att vi har en sådan bredd, det är aktiva från stora delar av världen. Vi har åtta nysvenskar som är med. Dessutom är stämningen så glad och positiv i den här föreningen.

Förutom Sören och Linus, tränar även Lars Edman, Jonas Tynér och Sara Åhlén boxarna, Mikael Fernlund, sköter det administrativa arbetet.

– Till Norrlandsmästerskapen i Timrå under februari månad, kommer vi att skicka tio boxare, i fjol blev vi bästa klubb under NM och tog hem vandringspokalen. Den vill vi behålla så klart. Detta efter att av vunnit fyra fem matcher, så det finns en del att leva upp till. En sådan titel har klubben aldrig varit nära förut.

Boxningen har fått ett stort uppsving, genom bredden, har klubben fått en topp.

– Nu har vi en permanent ring, men ännu är vi inte nöjda, ett par speglar och en päronboll ska upp, sedan börjar det se okej ut.

Fyra-fem kvällar i veckan, med åtta pass sammanlagt, varav tre är kidboxning och de andra fem vikta åt seniorerna, så ser verksamheten ut nu.

– Det känns som ett stort lyft för boxningen med större lokaler och flera aktiva.

Mer läsning

Annons