Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är saken kval, Sollefteå

Annons
Nu är saken kval, SollefteåNu är saken kval för Sollefteå GIF.

Efter 1-1 (0-1) hemma mot Friska Viljor kan Giffarna definitivt börja uppladdningen inför stundade division III kval.

För inte kan väl Hägglunds och Härnösand ta in 12 poäng och 15 mål på de fyra omgångar som återstår.

- Helt säkra kan vi inte vara ännu och så länge lagen bakom har en teoretisk chans andas i alla fall inte jag ut, menade en försiktig GIF-tränare Conny Uppling.

Matchen mot Friska Viljor blev en av de bättre fighter som spelats på Nipvallen i år. Hela tiden var det en tempostark fotboll.

Däremot bjöds det inte på så många målchanser under den första halvleken.

Sollefteå hade en jättechans då Patrik Johansson fick fritt läge i straffområdet men avslutade mitt på gästernas målvakt Jörgen Kallin.

Lite svagt av GIF-forwarden.

FV svarade några minuter senare med en hård skruvad frispark från Stefan Forsberg som hemmamålvakten tappade och påpassligt höll sig Per Olsson framme och dunkade in 0-1.

FV var under den första halvleken ganska farliga i sitt djupledsspel och var ytterst nära att komma igenom två gånger om på vänsterkanten men två fina glidtacklingar av Andreas Almqvist räddade upp situationerna.

Mot slutet av första halvlek skulle hemmalaget haft straff då Patrik Johansson fälldes men domaren Sven-Olof Byström valde av någon anledning att lämna fördel.

- Ett av det värsta domslut jag varit med om, man lämnar inte fördel i straffområdet. Man blåser straff, punkt slut, dundrade Uppling som inte alls var nöjd med domarens beslut.

I den andra halvleken tog Sollefteå över det mesta och kvitteringen hängde hela tiden i luften.

Det blev till sist mittfältsmotorn Andreas Näsmark som fixade 1-1 målet. Och vilket mål sedan.

Andreas nöp till en bit utanför straffområdet och bollen borrade sig in i det högra krysset. Vackrare än så blir det inte.

Efter målet syntes det vilket lag som verkligen ville vinna.

Sollefteå skapade nämligen tre frilägen under de avslutande femton minuterna men duktiga Jörgen Kallin, utsedd till Ångermanlands bäste spelare för något år sedan, tog allt. Vilken målvakt.

Jimmy Hägglund var fri, Patrik Johansson var också fri och sedan Hägglund igen. Men något mål blev det inte.

- Vi avslutar matchen strålande men fortfarande måste vi bli bättre i avsluten, vi är inte tillräckligt kyliga, avrundade Conny Uppling.

Poängen var han dock nöjd med och publiken runt Nipvallen var säkert nöjda med den fotboll de fick se.

På avdelningen spelarkritik ger vi mycket beröm till vänsterbacken Andreas Almqvist. Henrik Lindahl gjorde en klart bra insats på mitten och framåt var trion Patrik Johansson, Johan Järnberg och Jimmy Hägglund ständigt rörliga och spelbara.

I övrigt handlade det om stabila laginsatser.

I FV var målvakten Jörgen Kallin den stora poängräddaren. Stefan Forsberg höll ihop försvaret föredömligt och förtjänar också massor av beröm. FV var i övrigt också en pigg bekantskap och laget behöver definitivt inte be om ursäkt för poängen.Sollefteå-FV 2 1-1 (0-1)

Målen: 0-1 (32) Per Olsson, 1-1 (76) Andreas Näsmark

Domare: Sven-Olof Byström, Ö-vik

Publik: 150

Mer läsning

Annons