Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Micke mogenför spel i Friska Viljor

Annons
Nu är Micke mogen

för spel i Friska Viljor

Friska Viljor hade Mikael Johansson, 23 år, under uppsikt i flera säsonger medan han spelade på mittfältet i Västra/Laif (från och med i år Graninge FF).

Men de lyckades inte värva honom.

Inte förrän den här säsongen när Micke kände att tiden var mogen för ett klubbyte uppåt i seriesystemet.

- Det kändes rätt att ta chansen i år. Inte minst därför att Västra åkte ur trean förra säsongen, säger Mikael Johansson.

Flyttlasset gick till Örnsköldsvik i början av det här året. Han bor ett stenkast från hemmaplan på Skyttis och trivs bra i sin nya omgivning.

- Det enda jag saknar för tillfället är ett arbete, men jag hoppas att det ska lösa sig så småningom.

FV:s nya mittfältstalang kommer dock knappast att finnas med i startelvan i hemmapremiären mot Älvsbyn på söndag. Skador och sjukdomar har gjort att Micke Johansson fortfarande har en bit kvar tills formen är på topp.

- Jag förlorade mycket efter ryggskadan som uppstod under våromgången förra säsongen. Sedan fick ledbandet en kyss i näst sista seriematchen och slutligen gick menisken sönder i knäet i november.

- I december blev det operation och först i februari kunde jag köra för fullt igen. Så visst har jag fortfarande en del att ta igen.

Men Micke är inställd på att det tar tid innan han är helt på topp igen:

- Man måste vara realist. Skadorna har gjort sitt och det här med division II-spel är helt nytt för mig. Men jag känner utan tvekan att jag är på rätt väg.

Någon gång i mitten av våromgången tror Micke Johansson att han kan vara kapabel att slåss om en plats på mittfältet i FV. Fast konkurrensen är tuff:

- Genom att vi bara är tre på mittfältet är det svårare att slå sig in i laget. Men självklart är mitt mål att få spela.

ï Har det varit svårt med omställningen från Västra till FV?

- Skillnaden var större än jag räknat med. Tempot på träningarna är avsevärt mycket högre i FV. Här är det 20 riktigt bra spelare som går för fullt hela tiden.

- Däremot märks det inte lika mycket under matcher. Visst skiljer både tempo och hårdhet, men inte i lika stor utsträckning som när vi tränar.

Tränar gör FV ofta. Sex gånger i veckan har de haft samlingar på försäsongen.

- Men vi tränade mycket i Västra också. Så det gör mig absolut ingenting, utan det är bara kul.

Nya FV-tränaren Janne Westerlund kör med en uppställning som är 4-3-3 och det är ett bra system enligt Micke.

- Vi blir väldigt kompakt på mitten vilket gör det svårt för motståndarna att ta sig förbi. En annan styrka med laget är att vi ställer om väldigt snabbt. Både från försvar till anfall, och tvärtom.

Friska Viljor har som mål att vara på den övre halva av tabellen och det har laget utan tvekan kvalitéer för att klara. Särskilt om de kan spela lika bra och disciplinerat som laget gjorde nyligen i Svenska Cupen mot Malmö (förlust 4-5 efter förlängning och straffar). Då kan det här bli en riktigt trevlig fotbollsäsong för FV, helt klart.

- Luleå kvalade uppåt förra året och lär väl bli starka även den här säsongen, precis som Boden. Naturligtvis hoppas jag att vi ska kunna vara med högt uppe i tabellen.

- Men till att börja med hoppas jag vi besegrar Älsvbyn i premiären på söndag.

Jonny Dahlgren

jonny.dahlgren@tidningen.to

Mer läsning

Annons