Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det fördel Modoi SM-kvartsfinalserien

Annons
Nu är det fördel Modo

i SM-kvartsfinalserien

Modo har kopplat greppet i SM-kvartsfinalserien mot Luleå.

Tacka lagkaptenen Pierre Hedin, 24 år, för det.

Han sköt det avgörande 5-4 (3-1, 1-1, 0-2, 1-0) efter 4,12 i sudden death och fick hela Kempehallen att explodera.

- Underbart, det hade varit grymt om vi förlorat den här matchen, kommenterade matchhjälten efteråt.

Pierre Hedin - rinkens bäste spelare - gjorde ytterligare ett mål för Modo den här aftonen. Det psykologiskt viktiga 2-1 målet i spel i numerärt underläge.

- Nu känns det tveklöst lättare att åka upp till Luleå och visst har vi skaffat oss ett bra utgångsläge, sa Hedin inför den sjätte kvartsfinalen som spelas i Delfinens ishall redan ikväll.

Modo kan alltså säkra en semifinalplats om laget bortabesegrar Luleå. Vinner däremot norrbottningarna blir det en sjunde och helt avgörande match i Kempehallen på onsdag.

- Det här var Luleås absolut bästa slutspelsmatch och det kommer att bli stenhårt för oss däruppe.

Modo kan dock spela helt utan press ikväll. Laget får en chans till även om de förlorar medan Luleå är piskade att vinna för att säsongen inte ska vara över.

- Visst är det fördel Modo och självklart ska vi försöka avgöra det här i Delfinen. Men som sagt, det blir inte lätt för oss, fortsatte Hedin.

Det blev som väntat en ny kvartsfinalrysare i Kempehallen i lördags. Sett med Modoögon lite onödigt eftersom hemmalaget hade 4-2 och full kontroll över matchen tills det var mindre än sex minuter kvar att spela.

Då slog Luleås Patrik Tano till två gånger om.

4-3 tid 14.25.

4-4 tid 16.13.

En riktig kalldusch för Modo - Luleå hade gjort det igen - hämtat upp underläge och nu var hemmalaget i gungning.

- Vi tappade koncentrationen i ett par byten och i ett slutspel behövs det inte mera för att det ska gå snett. Klart att det kändes tungt just då, men vi sa till varandra i pausen inför sudden att vi var det bättre laget och skulle gå ut och ordna upp det här.

I kraft av en tidig Luleåutvisning (Fredrik Svensson) tog Modo direkt initiativet i sudden death. Skapade ett ordentlig tryck i anfallszon och till sist satt pucken där. En riktig delikatess dessutom:

- Kim Staal slog en elegant passning till Peter Högardh vid ena stolpen och han vet att jag kommer smygande bakifrån i de här lägena. Mycket riktigt fick jag pucken och hade öppen kasse, men lite orolig blev jag när den ställde sig på kant i skottögonblicket.

- Men det var otroligt skönt när den gick in i mål.

Det här var Inte första gången Pierre Hedin gjorde två mål mot Luleå i ett SM-slutspel.

- Nej, faktiskt inte. Förra året när vi vann med 7-2 gjorde jag också två mål. Fast det var nog roligare den här gången.

Jonny Dahlgren

Mer läsning

Annons