Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det fördel Modo i SM-semifinalspelet

Annons
Nu är det fördel Modo i SM-semifinalspelet

Nu är det fördel Modo i SM-semifinalserien mot Frölunda.

5-2 (2-2, 2-0, 1-0) igår kväll hemma i Kempehallen och nu har Modo två chanser att ta sig till final mot Färjestad.

- Visst skulle det vara skönt att avgöra redan i morgon kväll i Scandinavium, medger Pierre Hedin, Modos klart bäste spelare så här långt i slutspelet och även bäste målskytt i semifinalerna mot Frölunda.Igår sköt han sitt tredje mål mot Frölunda på lika många matcher. En psykologiskt mål i ett viktigt skede när matchen stod och vägde som mest.

- Vi vann en tekning i anfallszon och jag tänkte forschera framåt med pucken. Men det blev inte så utan jag sköt mot mål och pucken gick in. Jag tror att pucken gick direkt i mål och att Petter Rönnqvist var skymd.

- Men hur som helst var det förbaskat skönt, fortsatte Modos lagkapten.

Det var extra skönt för Pierre Hedin eftersom han satt på utvisningsbänken när Frölunda gjorde sina båda mål i första perioden.

- Men visst kändes det hårt när Rådbjer blåste för utvisning på mig. Jag höll visserligen i Frölundaspelarens klubba framför mål, men det är en situation som händer 100 gånger under en match utan att domaren blåser.

Pierre Hedins backskott som betydde 3-2 i mittenroden för Modo gav laget lite andrum igen. För det var Frölunda som svarade för det mesta och mesta av spelet i den andra perioden, och det speglade verkligen inte matchbilden när Peter Högardh efter ett utomordentligt förarbete av Stefan Öhman ökade på till 4-2 i slutet av perioden.

- Frölunda var bra, inget snack om den saken. De skapade en del heta chanser, men Hirsch var bra i målet.

Frölunda försökte komma närmare i slutperioden. Hade mycket puck, men skapade inte så där värst många vassa chanser. Inte så mycket som man befarade med bakgrund av matchbilden i andra perioden.

- Det kändes trots allt ganska stabilt i sista perioden. Vi spelade på resultatet och det tycker jag vi klarade bra, ansåg Hedin.

Som är förhoppningsfull inför fjärde semifinalmatchen i Scandinavium i morgon kväll.

- Vi gjorde ingen bra match därnere senast och ändå skakade vi om dem ordentligt. Kan vi höja oss ett snäpp på torsdagkväll har vi en bra chans att avgöra den här serien.

- Fast det kommer att bli tufft. 12 000 i Scandinavium och som sagt, Frölunda är absolut inget dåligt lag.

Men nu kan man väl säga att ni lagt över pressen på Frölunda?

- Visst, de är ju piskade att vinna i Göteborg, och det är klart att det känns skönare att åka ner med 2-1 i ryggen än tvärtom.

Peter Hirsch gjorde en mycket stabil insats i Modokassen igår och utan hans storspel är det osäkert om Modo vunnit igår.

Pierre Hedin var lysande, som vanligt, och Lars Jansson gjorde sin absolut bästa slutspelsmatch. Centern Stefan Öhman fortsätter att övertyga, men i övrigt var det ganska jämnt och framför allt är det många som kan betydligt bättre.

Jonny Dahlgren

Mer läsning

Annons