Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det dags för Höga Kusten Marathon

På lördag drar den 36:e upplagan av Höga Kusten Marathon igång. I år väntas toppstriden stå mellan en veteran och en skidåkare på herrsidan. I damklassen hoppas tävlingsledaren på en särskild efteranmälan.

Annons

Tävlingsledare Tomas Wikström är glad över att evenemanget fortfarande kan genomföras, för 36:e året i rad.

– Det är kul att vi kan fortsätta hänga i. Det är ju ett beprövat engagemang. Vi har en grund att stå på, men gör små förändringar varje år.

En av dessa är att arrangörerna, som bland annat består av ideella krafter från Nordingrå SK och Höga Kusten Hockey, har förfinat start-och målområdet som är placerat på Nordingråvallen. Det gjordes om förra året, men har till 2016 års upplaga ytterligare förbättrats.

– Det ska vara både funktionellt och se bättre ut, berättar Wikström.

Start-och målområdet är det bästa stället för publiken att hålla till på, enligt tävlingsledaren.

– Där kan man se både löpningen och multisporttävlingen. Dessutom har vi för andra året i rad succéspeakern Jonas Andersson på plats, säger Wikström.

Speakern Jonas Andersson, som bland annat har Vansbrosimmet och en etapp av Vasaloppet på meritlistan, ska guida publiken igenom tävlingen där hittills 400 personer har anmält sig.

På lördag genomför Ander Viberg sin 36:e helmara på Höga Kusten Marathon.

– Med efteranmälningar och med vädret på vår sida hoppas vi på 600 tävlande, säger Wikström som berättar att det går att anmäla sig till och med en timme innan tävlingsstart.

Tomas Wikström hoppas särskilt på en viss efteranmälan.

– Sofia Sundberg från Sundbyberg. Hon är väldigt duktig och har banrekordet på helmaran. Hon efteranmälde sig förra året, vi får se om hon dyker upp även i år.

På herrsidan springer Anders Viberg sin 36:e helmara på lördag. Han har alltså varit med i Höga Kusten Marathon ifrån allra första början. I toppstriden av helmaran får den flerfaldige vinnaren Per Liv en riktig utmaning att sätta tänderna i. Skidåkaren Robin Bryntesson ska nämligen för första gången genomföra en helmara.

– Det är ju någonting annat än skidor, men Bryntesson brukar sätta fart på grejerna när han ställer upp i någonting. Håller kroppen ihop kan han absolut vara med i topp, förutspår Tomas Wikström.

Mer läsning

Annons