Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det dags att Graninge på allvar

Annons
Nu är det dags att Graninge på allvar

Nu är det hög tid att ta Graninge FF på allvar i fotbollens division IV.

I helgen tog laget sin fjärde raka seger när man besegrade serieledande Hägglunds på hemmaplan med 2-0 (2-0).

- Helhetsintrycket är att vi gjorde en av säsongens bästa matcher, konstaterade en märkbart belåten Lars-Göran "Lillen" Forslund i Graninge efter matchen.

Graninge FF har efter tre förlustmatcher direkt i inledningen tagit fyra raka segrar med målskillnaden 11-1.

Imponerande och det finns därför all anledning att varna för Graninge i fortsättningen av serien. Visst är det tidigt, men fortsätter Graninge att spela så här stabilt kan det bära långt.

- Jag tycker att vi vinner välförtjänt idag. Det är väl snarare så att vi skulle vunnit med större siffror, analyserade "Lillen".

Så sant så. Graninge var klassen bättre än seriefavoriterna från Örnsköldsvik och det var egentligen bara i matchens slutskede som gästerna förmådde att skapa någonting av värde framåt. Då var man visserligen riktigt nära ett par-tre gånger, men hemmasegern kändes aldrig hotad på något sätt.

- Det här var förbaskat skönt, konstaterade målskytten Mikael "Hella" Hellström. Vi spelar bra för tillfället och det ska bli kul att möta Sollefteå i derbyt på onsdag.

- De får vara favoriter. Men helt klart ska vi ge dem en match, det kan du skriva upp.

Graninge gjorde matchens två mål inom loppet av fyra minuter i den första halvleken och duktige Stefan Andersson var delaktig i båda fullträffarna.

19 minuter var spelat när han elegant frispelade Mikael Hellström som distinkt satte dit ettan. Och bara fyra minuter senare var det Stefan som slog till själv. Ett tjusigt lobbpass från Tobias Rappson friställde Stefan som lika vackert lyfte bollen över Hägglundskeepern Jean-Pául Ibarra.

Och efter de här målen tog Graninge ett ordentligt grepp om matchen och hade flera bud på ytterligare fullträffar. Chanser som oftast skapades när Graningespelarna kom runt på kanterna eller lyfte bollar över Hägglunds försvarslinje.

I Graninge gjorde hela laget ett stabilt intryck. Vi sätter dock extra plus i kanten för målvakten Henrik Jönsson, Jimmie Sollén och Jocke Lindström, Stefan Andersson, Mikael Hellström och Tobias Rappson.

I Hägglunds avstår vi från spelarkritik.

Jonny Dahlgren

jonny.dahlgren@tidningen.toGraninge-Hägglund

2-0 (2-0)

Målen: 1-0 (19) Mikael Hellström, 2-0 (24) Stefan Andersson

Hörnor: 3-5

Utvisning: Jerry Åkerdahl Hägglunds

Domare: Lars Andersson Örnsköldsvik

Mer läsning

Annons