Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordén såg till att Haik vann

/
  • Stefan Nordén gjorde 1-0 på pass av Erik Risby och när Haik avgjorde blev ordningen den omvända. Risby gjorde målet och Nordén spelade fram.

Stefan Nordéns comeback i Haik slutade med succé. Den tidigare elitspelaren bidrog verkligen till att hemmalaget kunde besegra Selånger med 2-1.

Annons

– Det var ruggigt jobbigt, benen hängde inte med när man blev tvungen att springa på isen. Lungorna var det däremot inget fel på. Men nu känns det som om jag spelat i fem timmar, garvade Stefan efteråt.

Han gjorde själv 1-0 målet, när 44-åringen åkte sig fri, tog ner bollen på tennis och kroppsfintade bort Selångermålvakten.

– Jag såg inget i snöyran på inspelet, men fick ner bollen och kunde lura deras målvakt.

Med tre minuter kvar av matchen jagade Nordén ikapp en tillsynes hopplös boll, fick fast den och spelade in med ett backhandpass till Erik Risby som enkelt kunde lägga in segerbollen i ett tomt mål.

– Jag var så trött i benen att jag tänkte strunta i att försöka hinna. Hann dock få tag i bollen innan kortlinjen och fick till ett pass till Risby, skönt att kunna bjuda tillbaka för hans fina pass.

Det blev en verkligt svårspelad derbymatch som inramades först med snöstorm och kraftig vind, vädret övergick därefter till underkylt regn och det innebar att matchen spelades i tre halvlekar.

Under den sista halvtimmen då lugnade vädret ner sig och gästerna tog över matchen. De första 30 minuter var annars jämna och mittenhalvleken Haiks.

Division 1 Norra

Haik-Selånger 2-1 (1-0,0-0,1-1)

1-0 (23) Stefan Nordén, 1-1 (61) Tobias Sjödin, 2-1 (87) Erik Risby

Domare: Sune Eriksson, Örjan Sundkvist, Håkan Svahn

Hörnor: 8-6

Publik: 102

Mer läsning

Annons