Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Niclas Hälldahl blir sportchef

/
  • Niclas Hälldahl har funderat färdigt. Han slutar som tränare för HFF efter 3,5 år – men tar i stället en sportchefsroll i klubben.

Niclas Hälldahl, 46, kommer inte att träna HFF kommande säsong. Det fick spelare (och media) veta i samband med sista seriematchen.

– Men jag jobbar vidare inom klubben som en sorts sportchef, förklarar Hälldahl efter 3,5 år vid HFF-rodret.

Annons

Snacket efter HFF:s 2–1-vinst över Alvik handlade väldigt lite om själva matchen. Antingen undrade man över kvällens övningar där bowling var en av aktiviteterna – eller vad som kommer hända i klubben nu när Niclas Hälldahl avsagt sig fortsatt tränarskap.

Den frispråkige älandsbrokillen har ju satt en stark prägel på Härnösands FF under sina 3,5 år som huvudansvarig.

– Det kommer att bli jättebra. Ni kommer att få se ett ännu bättre HFF 2014. Jag är helt säker på att killarna behöver höra en ny röst i omklädningsrummet nu. Jag kör ju lite Pelle Bäckman-stil med höga krav på spelarna där jag högljutt säger vad jag tycker, säger han och skrattar.

Minnena från säsongerna är många.

– Jag har varit jätteroligt att få jobba individuellt med killarna. Vissa har behövt min ledarstil mer än andra, men jag är stolt över att vi allt som oftast blivit en homogen grupp. Första året var jag inte förberedd, men jag har lärt mig under resans gång, flinar Hälldahl.

– Det är klart det känns lite vemodigt att lämna det här härliga gänget, men jag bestämde mig för länge sedan. Jag har stor familj och ett krävande jobb i Sundsvall under just sommarhalvåret så det går helt enkelt inte ihop, berättar Hälldahl.

Men han inflikar:

– Skulle man få syssla med det här på deltid med en tillräcklig ekonomisk ersättning så skulle jag däremot inte tveka. Så kommer det ett erbjudande från Dubai kommer jag definitivt att ta det under övervägande, skojar Hälldahl som nu nöjer sig med att leda Älandsbro P01-lag.

Niclas Hälldahl kommer dock inte att överge HFF. Han har redan börjat jobba med en nyrekrytering på tränarsidan och han håller kontakt med de spelare som gästtränat de senaste veckorna.

– Jag har ett tränarnamn som vi skall gå vidare med till veckan. Det är en kille jag känner från Sundsvall, avslöjar HFF:s nye sportchef.

Och vad gäller spelarsidan säger han sig redan vara muntligt överens med Höga Kustens Emil Forsgren. Förhandlingar med Höga Kusten återstår.

Mer läsning

Annons