Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NHL-förhandlingarna brakade samman - säsongen i fara

/

Förhandlingarna om ett nytt NHL-avtal har brakat samman igen. Ligan förkastade nattens förslag från spelarna. "Vi känner oss förolämpade".

Annons

Det som var så positivt under onsdagen har förvandlats till något helt annat. Efter flera dagar av förhandlingarn har förhandlingarna mellan liga och spelarna fullständigt brakat samman. Sent i natt förkastades fackbossen Donald Fehrs förslag, ett förslag som nämnde Fehr hade beskrivit som vägen till en deal.

Ligabossen Gary Bettman menade helt olikt kollegan på andra sidan bordet att förslaget var väldigt långt ifrån en deal, han gick så långt att han drog tillbaka alla ligans förslag till spelarna.
– Ägarna har gjort allt för att få till en överenskommelse, men det är uppenbart att facket inte vill ha någon deal, röt Bettman på den efterföljande presskonferensen.

NHL:s kommissionär Gary Bettman var fullkomligt ursinnig, och de positiva tongångarna från tisdagen och onsdagen var som bortblåsta. ursinnig.

Förhandlingarna är avbrutna och nu hotas NHL-säsongen på nytt.
– I praktiken förolämpades ägarna av spelarna redan i onsdags. Allt vi erbjudit drar vi nu tillbaka. Jag är besviken bortom det fattbara, säger Gary Bettman som inte kan tänka sig en säsong med färre än 48 omgångar.

– Tanken på att ställa in ännu en säsong plågar mig. När vi kommer till den punkten så gör vi det. Jag kan inte tänka mig en säsong med färre än 48 omgångar.

Fackbossen Donald Fehr berättar att han känner sig överraskad av att Gary Bettman och resten av NHL-ledningen plötsligt kastade in handduken och lämnade förhandlingarna under natten.
– Jag vet inte vad som händer nu, men det här kommer att ta tid att lösa, sa fackbossen Donald Fehr under hastigt sammankallad presskonferens i New York.

För att det ska bli en NHL-säsong gäller det att förhandlingarna ska återupptas igen, och det illa kvickt.

Mer läsning

Annons