Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nedflyttningsspöket hänger över Junsele

Annons
Nedflyttningsspöket hänger över Junsele

Nedflyttningsspöket vilar fortfarande över Junsele IF i division IV.

Läget förbättrades inte direkt efter derbyförlusten med 5-1 (1-0) mot Sollefteå GIF på Nipvallen igår.

Och visst var besvikelsen stor i JIF-lägret efteråt - inte bara över själva resultatet utan också därför att matchen spelades på grus:

- Vi fick beskedet före helgen att dom skulle göra allt för att matchen skulle spelas på gräs. Sedan hörde vi inget mera, utan inte förrän vi kom hit fick vi reda på att det var grus som gällde.

- Och med tanke på att vi inte hade den utrustning med oss för det underlaget så kan jag inte påstå att dom sportsliga förhållandena var tillfredsställande, sa en besviken Leif Jonsson i Junsele.

ï Men efter den senaste tiden kraftiga nederbörd så kan det väl inte vara så överraskande med grus?

- Kanske inte, men som sagt, vi fick aldrig ett definitivt besked att det inte skulle bli gräs.

Junsele ville att matchen skulle flyttas fram till ett senare datum, men domaren Joakim Kallin, Sollefteå, tvekade aldrig utan blåste till spel om än en kvart senare än utsatt tid.

Matchen då?

Sollefteå GIF var klassen bättre och såg faktiskt mer motiverade ut än Junsele trots att hemmalaget är klart för kvalspel sedan länge.

- Det såg bra ut. En gedigen insats rakt igenom, betygsatte också SGIF-tränaren Conny Uppling.

Sollefteå hade 1-0 (Ola Rylander) efter en ganska händelsefattig första halvlek. I andra hände desto mera. Junsele inledde hyfsat piggt, skapade visserligen inte särskilt mycket framåt men visade i alla fall fin kämpaglöd.

Men som sagt, Sollefteå var klart bättre den här gången och laget fick även målmässig utdelning flera gånger om i halvlek nummer två. Jimmy Hägglund nätade två gånger, Fredrik Westlin och Patrik Johansson en gång vardera innan Krister Eriksson fastställde slutresultat 5-1.

Ingen föll ur ramen i Sollefteå. Ett extra plus i kanten dock för unge inhopparen Patrik Gredemyr.

Lars-Åke Stenmark bäst hos gästerna.

Jonny Dahlgren

070 - 566 74 53

Sollefteå-Junsele

5-1 (1-0)

Målen: 1-0 (30) Ola Rylander, 2-0 (66) Jimmy Hägglund, 3-0 (67) Fredrik Westlin (straff), 4-0 (75) Jimmy Hägglund, 5-0 (84) Patrik Johansson, 5-1 (86) Krister Eriksson

Domare: Joakim Kallin, Sollefteå

Publik: 75

Mer läsning

Annons