Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Näslund säkrade vinstenmed två sekunder kvar

/
  • Ida Näslund, visade vägen för sitt Härnösands HK under andra halvlek mot Bolton. Ida gjorde sex av sina åtta mål då – bland annat matchens två sista.
  • Ida Näslund lyfte sig och tog matchhjälterollen när Härnösands HK vann andra raka matchen i Division 1 Norra. Segermålet prickades in från långt håll med två sekunder kvar.

Det blir ofta ruggigt spännande i slutet av handbollsmatcher, men Ida Näslunds avgörande mot Bolton i går tog nästan priset.
– Jag tänkte inget mer än att få hoppskottet mot mål, säger hon själv om 20–19-målet från en 12-13 meter med två sekunder kvar.

Annons

Härnösands HK tog fyra poäng under hela förra säsongen i Allsvenskan. Efter fyra omgångar av Division 1 Norra har man redan samlat in lika många.

Förra helgens 19–17 över HK Eskil från Eskilstuna följdes upp med 20–19 över stockholmslaget Bolton.

– Vi brukar bli stirriga i slutet av matcherna eftersom vi är så unga allihop, men i dag kändes det tvärtom väldigt lugnt, konstaterar 19-åriga Ida Näslund som kom att spela huvudrollen i slutskedet.

Men vi tar det från början. En början som gick helt i hemmalagets färger. HHK skaffade sig en 5–0-ledning efter ett flyfotat anfallsspel mot ett utgrupperat Bolton-försvar.

HHK hade även 6–1, men alla inbytta hemmaspelare trivdes inte med gästernas försvarsuppställning. Målfabrikationen dog av och i paus var gästerna ikapp igen till 9–9.

– Det var ett lite konstigt lag att spela mot. Bolton körde "man-man" oavsett vart man sprang, förklarar HHK:s bästa spelare Ida Näslund.

Om Bolton spelade underligt bakåt var man desto mer konservativa framåt, men HHK-försvaret var inte med i fotarbetet alla gånger och inledningen av andra halvlek gick till gästerna.

Bolton skaffade sig 10–12, 12–15 och 15–17 på måltavlan. Ida Näslund gjorde fyra av de fem målen när Bolton höll på att gå ifrån, men var på tok för ensam att hota framåt.

– Jag kände ändå hela tiden att vi hade en bra chans att slå det här laget, men nu efteråt är man bara jätteglad över att vi överhuvud taget vann, säger Ida Näslund efter en fantastisk slutminut då underläget 18–19 vändes till vinst.

Först krutade hon in 19–19 efter en otroligt energisk passering av Boltons vänstertvåa och med två sekunder kvar tog hon matchens sista skott från en 12-13 meters håll.

– Jag anade att det när som helst skulle blåsas av så jag drog på ett hoppskott på vinst och förlust. Jag fattade först inte att skottet gått in för det var en massa händer i vägen, men så hörde jag alla skrika, berättar en överlycklig matchvinnare.

MATCHFAKTA

HHK–Bolton 20–19 (9–9)

H: Ida Näslund 8, Molly Bergquist 4, Isabelle Nordlund 4, Sally Fälldin 2, Lina Libell, Therese Ullsten.

Mer läsning

Annons