Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Näsåker "Bästa fyran" även i år

Annons
Näsåker "Bästa fyran" även i år

Igår spelades "Bästa-fyran" i bordtennis i Näsåker.

Vi behöver väl knappast tala om vilka som vann - för er som inte redan räknat ut det kan vi berätta att Näsåker tog hem slutsegern.

Precis som vanligt.

- Kul för ungdomarna som nu får åka till Stockholm och spela Sverige-final i slutet av maj, berättade coachen Marko Orava.

Det här är sjätte året i följd (!) som Näsåker vinner distriktsfinalen och det råder absolut ingen tvekan om vilken klubb som är hetast i Ångermanland i den här racketsporten.

Det är ÅSK från Näsåker.

- Vi är en liten skola i Näsåker och de flesta barnen spelar bordtennis med ÅSK. Det är en förklaring till varför vi lyckas så bra år efter år i den här tävlingen, fortsätter Orava.

Den här gången besegrades i tur och ordning Hållänget (6-1), Björna (6-1) och Docksta (6-1). Som ni förstår av de här resultaten var det aldrig någon diskussion vilka som var bäst i distriktsfinalen.

- Vi har två sjätteplatser som bäst riksfinalen. Förra året blev vi 13:e klass och det hoppas vi förstås kunna förbättra det här året.

- Men egentligen är inte resultaten de viktigaste, utan det här ser vi som ett bra tillfälle för hela klassen att åka ut tillsammans.

Stockholmsresorna brukar innebära "full buss" från Näsåker. Det är nämligen många föräldrar, syskon och vänner som vill följa med och heja på sina favoriter.

- Det brukar bli fem matcher och sedan lägger planerar vi alltid in ett besök på Gröna Lund och det gillar barnen.

Innan resan till Stockholm gäller det dock att finslipa formen. Det kommer att bli extra träningspass och eventuellt även en träningsmatch.

- Vi tänkte höra oss för med Medelpad om de är intresserade av att möta oss en gång innan riksfinalen spelas, avrundade Marko Orava.

I Näsåkers vinnande lag spelade Sofie Mähler, Emma Kallin, Daniel Persson, Tommy Forsberg och Pontus Orava. Reserver var Robert Löfgren, Ebba Orava och Linn Tenglund.

Jonny Dahlgren

jonny.dahlgren@tidningen.to

Mer läsning

Annons