Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Multisportare från Ö-vik framgångsrika på Irland

Örnsköldsvik. Reebook Adventure, där Mikael Nordström från Örnsköldsvik är lagkapten, slutade på fjärde plats när många av världens bästa nyligen gjorde upp i multisport på Irland.
– Det var en tuff tävling – Irland är inte så platt som man tror, säger han.

Annons

Av de 32 lag som startade i Adrenalin Rush, som tävlingen heter, bröt nästan hälften. 14 lag klev av tävlingen helt. 13 lag gick i mål utan att ha genomfört alla delgrenarna. Endast fem lag genomförde alla grenmomenten, och bland dem återfanns Reebook Adventure.

KONSTANT BLÖTA
Det var en tuff tävling. Dels att det var mycket upp och ner Irland är inte så platt som tror dels regnade det hela tiden, säger Mikael Nordström.
Vi var konstant blöta från början till slut.
Efter tre dagar och 20 timmar gick i Reebook Adventure i mål på en fjärdeplats, mindre än åtta timmar efter segrande lag.
Då hade laget bland annat paddlat kajak i havet, cyklat och ridit, repellerat firat ner sig från hög höjd med rep krupit och simmat i grottor på en bana som mätte nästan 50 mil utefter Irlands västkust.
I grottorna fick vi simma långa sträckor och det var inte många grader i det vattnet. Konstigt att det inte flöt omkring isbitar i det.
Det är Mikael Nordströms sjätte säsong som multisportare men det är nu han känner att det börjar lossna.
Det är först i år man känner att man har rutinen och kapaciteten för att gå för vinst på sådana här större tävlingar, säger han.

NÄRA ELITEN
Framgången på Irland har gett laget ett kvitto på att det är konkurrenskraftigt.
Vi har kapacitet att gå mot yttersta eliten.
Men det handlar inte bara om rutin, en stor del i framgångarna har att göra med träningen.
Träningsdosen i vårt lag ligger på 15 till 20 timmar i veckan. Det är inte så långt efter Per Elofsson, säger Mikael Nordström.
Och det vill till att vara tränad, för en tävling pågår i princip från det startskottet går tills dess att laget passerar mållinjen flera dygn och kanske 50 mil senare.
Vi sov fyra timmar på fyra dygn, säger Mikael Nordström.

TÄVLAR ENSAM I ÅRE
Hur länge sover man sedan?
Jag sov 14 timmar i ett sträck, men det tar en hel vecka innan man återhämtat sig.
Men det har han tydligen gjort nu för på lördag är han igång igen. Då är det Åre som gäller 7,5 mil forspaddling, löpning över Åreskutan och cykling. Men denna gång är han utlämnad till sig själv för det är en solotävling. Då finns inga lagkamrater att peppa eller bli peppad av, som egentligen är det som får honom att hålla på.
Just det att man gör det i ett lag, att man kämpar tillsammans är det som får en att vilja göra detta.
Men det dröjer inte länge förrän de är tillsammans igen. Direkt efter Åre sticker laget till Frankrike och Italien för att delta i en tävling på Mont Blanc-massivet. X-adventures Raidseries heter den och ingår i kvalet till världscupen.

Fotnot: I Reebook Adventures lag på Irland ingick Mikael Nordström, lagkapten, Magnus Persson, Christoffer Åshammar och Malin Lundvik.

KAJ GLÄNNESTRAND

Mer läsning

Annons