Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Molinder räddade Timrå

/

Det tog sex straffomgångar innan Sollefteåsonen Andreas Molinder fick chansen. I skarpaste läge lurade han Trojas målvakt Christoffer Bengtsberg två gånger om och gav Timrå andrum i tabellen.

Annons

– Vi måste hitta självförtroendet, säger matchvinnare Molinder.

Timrå inledde skakigt mot Troja-Ljungby i kampen om att vara på rätt sida kvalstrecket. Felpassningar och krångligt spel i mittzonen, var en vanlig syn under inledningen.

Men i andra perioden tog Timrå tag i spelet och började pressa hårt mot Trojamålet, vilket skottstatistiken skvallrar som Timrå vann med 13–4.

Den hårdare matchningen fick också utdelning när André Hult snappade upp en puck bakom målburen, tog några snabba skär in framför Bengtsberg och skickade in pucken i mål med en backhand.

I powerplay lyste Timrås ineffektivitet igenom som mest. Passningar i skottlägen och vice versa var vanligt förekommande.

– Vi måste hitta självförtroendet att försöka söka en lite svårare passning, få rörelse på motståndarna och när vi får läget så måste vi verkligen trycka dit den.

Troja gick på knäna i slutet av andra perioden men med några få sekunder kvar av perioden stack den gänglige Ziga Pavlin upp från sin backplats och skapade oreda i Timrås zon. Först höll Jens Westin fast slovenen och sedan slashade Oscar Johansson han över handleden – resultat: en dubbelutvisning.

Vilket betydde tre mot fem-spel i inledningen av tredje perioden. Där Molinder tillsammans med Jonathan Carlsson och Robin Persson dödade tid effektivt i en minut och 55 sekunder, sedan hittade Vincent Rocco nätet för sitt Troja.

– Det kändes surt när vi nästan dödat båda utvisningarna.

Matchen gick till straffar och där det gick sex straffomgångar innan Mattias Åkesson sköt mellan benskydden på Mika Norja och satte press på Molinder som näste straffskytt.

– Det är inte jätteroligt att gå in när man måste sätta den, men den går in lite turligt, säger Molinder som var desto bestämdare i nästa straffomgång:

– Den andra kände jag att den här sätter jag.

Mer läsning

Annons