Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modosupportrar portas

/

Ö-viksbo får tillträdesförbud: "Jag är djupt ångerfull".

Annons

Modosupportrar som inte sköter sig på bortaplan väcker starka reaktioner.

– Jag är djupt ångerfull och vill be om ursäkt för mitt beteende, säger 23-åringen.

Åklagarkammaren i Sundsvall har utfärdat ett tillträdesförbud gentemot en 23-årig Örnsköldsviksbo.

Under ett halvår får inte 23-åringen besöka SHL-matcher för då riskerar han fängelse. Ligan har även "portat" honom i ett år från arenorna.

23-åringen är klassad som risksupporter i polisens register. Beslutet kom efter en händelse i Skellefteå Kraft Arena i november.

– Jag var alldeles för full och blev glad när Modo gjorde mål. Så jag tände bengalen jag hade i fickan. Nu i efterhand inser jag hur jävla dumt det var. Jag är djupt ångerfull och vill be om ursäkt för mitt beteende, säger 23-åringen.

Polisregistren visar att det även finns annan brottslighet med i bagaget: dopningsbrott och ringa narkotikabrott. Men enligt 23-åringen själv har detta inget att göra med Modo.

– Jag skäms för det jag har gjort. Många har kommit fram till mig och sagt att jag är en idiot. Jag har till och med fått ta emot hot på krogen. Jag vet ju att mitt agerande skadar klubbens rykte, säger 23-åringen.

Men han är inte den enda Modosupporten som portats från matcher. Modos supportergrupp Tifo Syd har reagerat mot ett annat fall i Gävle – och hur SHL agerat mot en supporter.

Det handlar om en helt annan man som är misstänkt för våld mot tjänsteman. Tifo Syd anser att han ska räknas som oskyldig, behandlas rättsligt och inte dömas efter ligans egna "husregler".

Från Modo Hockeys sida ser man allvarligt på händelserna. Någon eller några Modosupportrar brukar riskklassas av polisen under säsongerna.

– Vi har goda relationer till våra supportrar. Men det finns en handfull som dricker för mycket alkohol och gör dumheter, säger Jörgen Vikner, som arbetar med säkerhetsfrågor för Modo.

Framför allt bengaleldning i arenorna är ett stort bekymmer för SHL-klubbarna.

– Förutom brandfaran sprids farliga gaser när man tänder en bengal. Samtidigt ska man inte överdriva problemet med supportrar. Hockey är ju bred familjeunderhållning.

Mer läsning

Annons