Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modos värsta propp med Brithén

GÖTEBORG. Drömöppning. Men trots 3-0-ledning gick Modo på sin värsta propp under Brithén-eran.
– Nu gäller det att dra lärdom av detta, säger tränaren efter 3-8 mot Frölunda.

Annons

Modo tog en, om än inte spelmässigt, överlägsen seger när lagen möttes i Ö-vik tidigare i höstas. 7-3 då, och efter halva första perioden i Scandinavium började man tro att Frölunda är ett lag som passar Modo särskilt bra den här säsongen. Efter en avvaktande inledning blixtrade modoiterna till under fyra laddade minuter. Framåtanda av Richard Lintner, styrka och finess av Peter Högardh och kyla av Stefan Öhman ledde fram till 3-0 och hemmalaget tog time-out.
Därefter var det slut på det roliga.
En kombination av passivt försvarsspel av de rödtröjade och mindre lyckat målvaktsarbete av Peter Hirsch gjorde att Frölunda på knappt två minuter gjorde ställningen målmässigt lika men skaffade sig ett avgörande psykologiskt övertag.
Jo, det är ju en otrolig skillnad att tappa eller ta upp en 3-0-ledning, säger Jim Brithén. Det var helt klart i slutet av första perioden vi förlorade matchen.

KALABALIKEN BRÖT UT
Frustrationen tog sig också omedlebart och handgripligt uttryck. Jens Karlsson provocerade fram ett tjuvnyp från Magnus Wernblom efter signalen för periodpaus, och när Werner passerade Frölunda-båset råskällde den uppretade VF-coachen Conny Evensson på Modo-stjärnan.
Sedan bröt kalabaliken ut. Wernblom gav sig på Niklas Andersson, vilket fick Mikael Andersson att försvara lillbrorsan, och ja, på bara några sekunder var så gott som samtliga spelare mer eller mindre i luven på varandra.
Och Evensson fortsatte att skälla nu på kollegan Brithén.
Jag tycker inte att bråket var så allvarligt, säger Modo-tränaren. Och fattar absolut inte varför vi ska skrika åt varandra. Men han bad om ursäkt efteråt, så han insåg väl att det inte var så lyckat.
Hur som helst: även om Modo klarade av det numerära underläget utöver matchstraffet fick Magnus Wernblom en tvåminutare för charging var det inget tvivel om att matchen höll på att glida laget ur händerna. Andra perioden präglades av klar Frölunda-dominans. Modoiterna verkade handlingsförlamade och kunde inte ens i power play skapa några direkta chanser. I stället kunde Frölunda ta ledningen efter att just ha rett ut ett numerärt underläge, och när Ronnie Sundin styrde in 5-3 i spel fem mot fyra var det hela i praktiken avgjort.

VASKADE OM REJÄLT
Sista perioden blev en avslagen tillställning, där modoiterna mest såg ut att längta hem till Ö-vik.
Det var inte lätt att hitta några som ville ut och spela, säger Jim Brithén, som vaskade om rejält i formationerna och bland annat lät Mikael Zajkowski ersätta Peter Hirsch i målet.
Trots att det rann iväg till 3-8 tyckte Modo-tränaren dock att siffrorna mer speglar bra VF-spel än dåligt Modo-dito.
Och så var de ruggigt effektiva. De tryckte på rejält och vi orkade inte rensa framför egen bur.
Och med Conny Evensson vid sin sida efter matchen kunde Jim Brithén inte låta bli att bjuda på en klackspark.
Det blev 0-8 här i fjol, så 3-8 är ju ett steg framåt.
Galghumor i alla ära nu krävs rejäl skärpning. Det här var riktigt bedrövligt.


GUSTAF HÖÖK

Mer läsning

Annons