Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modos stjärnspelare tillbaka på is efter mardrömssäsongen: "De senaste månaderna har varit jobbiga mentalt"

För fem månader sedan utburen på bår efter en otäck fotfraktur - nu är Modo Hockeys största stjärna och lagkapten på is igen då landslaget samlats i Norrtälje för ett fem dagar långt läger.
– Det känns jättekul även om jag känner att styrkan och rörligheten ännu inte är fullt tillbaka, säger Erika Grahm.

Annons

Den 31 januari, bortamatch i huvudstaden mot Djurgårdens IF och i den andra periodens sjunde minut får Erika Grahm måljubla efter sitt mål som då betydde 1-1. Mindre än en timme senare byts glädjen ut till smärta då hon i upptakten av matchens avslutande period tappar balansen och dundrar in i sargen.

– Hon skrek dessvärre till ordentligt med en gång, så vi misstänkte förstås direkt att det kunde vara något allvarligt, berättade Modo-tränaren Mikael Nilsson då efter slutsignalen.

Erika Grahm, här i landslagsdressen, är i veckan på is igen fem månader efter skadan.

Direkt konstaterades det då att Erika dragit på sig fotfraktur som efter det höll henne borta från såväl SM-slutspelet som VM-turneringen i Kamloops, Kanada. I stället för deltagande i de två höjdpunkterna på säsongen kantades våren av rehabilitetsträningar efter att gipset togs bort i slutet av mars.

– Jag har tagit våren pö om pö då jag började med att lära mig gå igen. Jag kunde knappt gå utan skor i början för det var nästan bara skelettet kvar, så jag har följt en rehabplan och i början gick det fort men sen har framstegen tagit längre tid. Trodde aldrig det skulle vara så här mycket jobb med en fraktur.

LÄS ÄVEN: Modostjärnan Erika Grahm talar ut efter svåra skadan: "Kände direkt att den var av"

Erika Grahm i sjuksängen efter den otäcka fotfrakturen hon ådrog sig mot Djurgårdens IF den 31 januari i år.

Resan tillbaka till den vältränade kroppen Erika hade innan skadan har varit lång och kantats av ömsom framgångar ömsom motgångar men nu kan hon till slut skåda slutstationen, som vi kan kalla fullt rehabiliterad fot.

– De senaste månaderna har varit otroligt jobbiga mentalt då min barmarkssäsong och väntan på matchspel varat längre än vanligt, säger Erika som känner att det pågående landslagslägret i Norrtälje var väldigt viktigt för henne:

– Att få komma hit, träffa tjejerna och träna på is var väldigt viktigt för min mentala bit, dessutom för att få svar från kroppen som man inte kan få från att springa.

Dina supportrar undrar då så klart, hur går det?

– Även om jag fortfarande känner att foten inte är fullt som den ska så börjar det känns betydligt bättre.

Samma dag som gipset åkte av och hela vänster fotled var då fylld av vätska - ett problem som förföljt Erika under rehabiliteringsperioden och tvingar henne att än i dag använda stödstrumpa.

På landslagslägret, som började i måndags och avslutas på fredag, har Erika snäppat upp träningsmängden för var dag som gått. Måndagens 20 minuter med skridskor på is blev till 45 minuter dag två och i dag, onsdag, deltog hon hela ispasset.

– Det känns bättre och bättre med skridskorna på, jag hoppas kunna spela en period i internmatchen i kväll (läs onsdag) och kanske vara med i hela matchen i morgon (läs torsdag).

Mer läsning

Annons