Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modos moppekedja bara gasar på

Omgång tre i SHL, Leksand-Modo en regnig torsdagskväll, en match som kommer vara väldigt snabbt glömd.

Ändå finns det hur mycket som helst att skriva om den här tillställningen.

Annons

Varför? Tja, Modo har plockat poäng i alla de tre inledande matcherna, två av dem på bortais, poäng mot tre lag man bör ha efter sig, man tar poäng även när spelet är riktigt svagt.

Och naturligtvis värt att skriva om för att nya Modo stundtals är riktigt häftigt, och då menar jag spelidé, mod av coacherna och alla ungdomar som stormar fram.

Christer Forsberg, Modo FF:s gamle målspruta, myntade i går på twitter uttrycket "Moppekedjan" om de tre ungdomarna Edwin Hedberg, Gustav Possler och Christopher Bengtsson och det passar bra för de här tre bara gasar på med ett leende på läpparna och de verkar ha tillgång till hur mycket bensin som helst.

Alla vet att Modo har det tufft ekonomiskt, det är bland annat därför man väljer att satsa på unga egna spelare, att skörda i plantskolan och man gör det för att man dels måste, men också för att Per Svartvadets arbete burit frukt sensationellt snabbt.

Modo gör ingen bra match mot Leksand och Modo ska tacka en annan yngling för den poäng man tog, och det är målvakten Linus Ullmark.

Modo har tagit två ganska komfortabla segrar på försäsongen mot Leksand, men den här kvällen i Tegera Arena stod man på hälarna, fastnade djupt i egen zon, hamnade i jobbiga spelvändningar och den där intensiva forecheckingen, farten som dödar, fanns det bara tillstymmelse till korta stunder, som de första bytena i första och tredje perioden.

Sedan var det Leksand mot Linus Ullmark, den exceptionella målvaktstalangen som stod på huvudet och höll Modo kvar i matchen. Och det var ju rätt skoj att se att han vann målvaktsmatchen återigen mot den målvakt som han konkurrerade ut förra säsongen.

Jo, jag tycker att Oscar Alsenfelt är en bra målvakt även om han kom toksnett in i det hela i fjol, men så bra ställt som Modo har det nu har man nog aldrig haft. Jag gissar att Anton Forsberg står nästa match, och han lär lösa den uppgiften bra. Också.

Medan jag håller på att skriva hyllningssånger till Moppekedjan och Modos målvaktsduo måste jag också passa på att hylla Anders Forsbergs mod. Han kastade in Adrian Kempe i hetluften, han matchade Viktor Lööv hårdast av backarna och firma Bengtsson&Possler var återigen fenomenala på att döda utvisningar.

Eller mod: förmodligen resonerade bara Anders Forsberg sunt och tyckte att de bästa skulle spela mest. Ett resonemang som är helt logiskt och rätt, men som vi vid sidan av inte är vana vid med tanke på hur det sett ut de två senaste säsongerna.

Sedan finns det en massa annat att ta upp som inte var så bra, men det tar vi en annan gång.

Mer läsning

Annons