Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modos fjärde cupseger

Mellansel. Så stod dom där igen.
När Drives-cupen i Mellansel avgjordes i lördags för fjärde året var det Modos lag som fick lyfta segertrofén – för fjärde gången!

Annons

Jodå, Modos pojklag födda -90 har vunnit cupen varje år. Dom har helt enkelt varit bäst och spelat en mycket fin fotboll.
Drivescupen är en liten cup som är en riktig höjdare. Åtminstone om man får tro både spelare och ledare i alla klubbarna som öser beröm över cupen.
Just att den är liten med endast åtta lag tilltalar många ledare eftersom den då spelas färdig över en dag.

MYSIG ANLÄGGNING
Däremot kan man tycka att flera klubbar borde få möjlighet att delta i den trevliga cupen som spelas på Björkparken. En liten mysig miniatyranläggning specialsydd för sjumannafotboll som rymmer två gräsplaner.
Arrangerande Mellansels IF har format ett helt eget cup-koncept där samma årgång spelat under fyra år. Andemeningen är att spelarna skall stå i centrum och bjudas på en fin upplevelse.
I det fallet görs inte avkall på någon detalj. Anläggningen ligger ett par hundra meter från fritidshuset där lagen äter lunch mellan matcherna.
Där finns en liten läktare som på riktiga arenor och alla matcher döms av domare i riktiga domarkläder.
Just domarfrågan har MIF också löst på ett bra sätt. Här får unga killar chansen att prova på domarsysslan vilket har resulterat i att man hittills fostrat två domare som nu gått domarkurs och dömer i seriesystemet.

UNG DOMARE
En av dem är Jimmy Svensson från Mellansel som, endast 17 år gammal, redan går linjedomare upp till division fyra och han har just fått förtroendet som huvuddomare i en division femmatch.
Jodå det gick väl hyfsat, säger Jimmy om sin debutmatch i femman.
Drivescupen är ytterligheten jämfört med VM-fotbollen som pågår borta i Japan och Korea.
Men för spelarna på Björkparken är det Drivescupen som är VM. Ögonen lyser och man ser direkt att den här cupen är stor för de som spelar. Vinner man cupen är man ju världsbäst världsmästare. För är man 12 år är det här och nu som gäller.

TUFF FINAL FÖR MODO
Den som kläckte idén med cupen var Christer Luma och sedan har man byggt upp anläggningen och fått Hägglunds Drives som huvudsponsor.
Framtiden är dock oviss men förhoppningsvis fortlever cupen och utvecklas ytterligare. Resurser i form av planer saknas inte. På Tallparken finns två fullstora gräsplaner som skulle kunna användas i gruppspelet om man vill utöka antalet lag. Diskussioner om cupens framtid kommer att tas under sommaren.
Årets cup flöt fint och oslagbara Modo fick en riktigt tuff final i år mot ärkerivalen Domsjö men lyckades efter en riktig gastkramning vinna med 4-3 sedan Domsjö haft ledningen med både 2-1 och 3-2. BIRGER BYSTRÖM

SPORTEN

Mer läsning

Annons