Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mododuo lockade många till Kramfors

När Modos elitspelare Erika Grahm, tog med sig lagkamraten Matilda Holmberg och drog hem till Latbergshallen, då kom ishockeyspelare från hela landskapet.
– Fantastiskt roligt att vara tillbaka. Jag är glad att så många är intresserade, konstaterar hon.

Annons

Vi har tidigare skrivit om "Modo dam framtid", ett projekt som Erika, ishockeyfostrad i Kramfors, dragit igång på egen hand.

Tidigare gästade 33 flickhockeyspelare Modo dam, där de bland annat fick träffa spelarna, se en match i riksserien och även uppleva en rad andra saker.

I går kväll var det dags för en ny träningskväll, denna gång i Latbergshallen.

– Det viktigaste med det här projektet är att försöka få flickor att fortsätta att spela ishockey. Att vara med i pojklag är inga problem, det gjorde jag som enda tjej tidigare i Kramfors. Däremot hoppas jag att det kan startas fler flicklag.

Erika svensk mästare med Modo i våras, har alltid varit en kreativ idrottstjej, när hon var elva år startade hon ett eget lag som hon tränade till 16 års ålder, då Kramforstjejen flyttade till Örnsköldsvik och Modo.

Att spela med grabbar är i sig inget problem, men vissa bitar, kan ändå vara jobbiga.

– Som tjej är du oftare tidigare utvecklad rent fysiskt än killar fram till en viss ålder. Så rent fysiskt klarar man det, däremot tar killarna för sig betydligt mer. Sedan har jag suttit många gånger ensam i ett sånt här omklädningsrum, klart det är roligare att ha lagkamrater bredvid sig.

Det var många klubbar representerade i Latbergshallen, Kramfors, Modo, ÖSK, Järved, Anundsjö, Sollefteå och Höga Kusten. Flickorna var födda 2001 och yngre.

– I Modo har vi ju ishockeygymnasiet som en bra rekryteringsbas, nu vill jag jobba för att det ska bli fler flicklag även utanför Ö-vik. Glädjande nog ser jag att det är sex-sju stycken aktiva tjejer i min gamla klubb Kramfors. Det vore kul om vi kunde dra ihop lag för cupspel, jag vet att Björklöven i Umeå också har saker på gång.

Erika har ett år kvar på sitt kontrakt med Modo och minst så länge tänker hon driva sitt projekt vidare.

– Jag kör minst ett år till, så visst kommer det fler träffar. Det törs jag lova.

Mer läsning

Annons