Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo visade slutspelsform

GÖTEBORG. Andraplatsen är fixad. Och efter 3-1 i Scandinavium mot Frölunda finns det all
anledning att lyfta på hatten för Modo Hockey.
Laget kan spela snålt också.
Det lär behövas i SM-slutspelet.

Annons

Mot Frölunda i går kväll bjöd Modo, till skilland mot i Karlstad i lördags, plötsligt på mycket klokt och förståndigt bortaspel. En förutsättning för en lyckad fortsättning i SM-slutspelet.
Förvandlingen berodde inte
enbart på att motståndet var klenare.
Nej, vi pratade före nedsläpp om att vara aggresivare i försvarsspelet och prioritera det defensiva spelet. Jag är glad över att den detaljen blev mycket bättre, sa Modo-tränaren Jim Brithén efter slutsignalen.

TRE PÅ SKADELISTAN
Modo kom till start med ett reducerat mannskap. Frånvarolistan kompletterades innan matchen med Mikael Wahlberg som fick ett knä i låret mot Färjestad. Men laget klarade sig utmärkt utan passningsgeniet och även utan sjuke Miroslav Hlinka och ljumskadade Kim Staal.
Peter Öberg vikarierade för Wahlberg mellan Peter Högardh och Magnus Wernblom och skötte den uppgiften på ett mycket bra sätt och det är en fröjd att se Joakim Lindström och Mattias Wennerberg ta för sig. Den unga trion trivs
uppenbarligen bara bättre då det blir tufft och bitvis grinigt på isen.
Det var med andra ord uppåt i
Modo-lägret efteråt. Andraplatsen är klar trots att det återstår en omgång och laget klarar störningsmomenten i form av omkastningar i truppen.
Till och med normalt samlade Pirro Alexandersson drog på smilbanden. Han fick se lite gnet-hockey emellanåt det som behövs om Modo ska gå långt i det kommande SM-slutspelet.

MÅSTE GNETA
Ja, det funkar inte annars. Vi måste gneta till oss vinster på bortaplan och sedan tillåta oss att spela offensivare i Kempehallen. På det viset drar vi nytta av en extra match på hemmaplan, sa Pirro och sneglade finurligt mot sin tränarkollega.
Jim Brithén nickade.
Han fick i sin tur se ett Frölunda som hade ganska mycket puck och pressade Modo emellanåt. Men det var inte alls ett missvisande slutresultat och grymt orättvist som många missnöjda göteborgare ville göra gällande.
Hirsch var kanon i målet och då Lars Janssons trygga uppträdande och Magnus Wernbloms fighterhjärta smittade av sig på övriga såg det inte annat än lovande stabilt ut.
Mattias Weinhandl har forfarande en del kvar att bevisa, men det hindrade inte honom från att skicka in matchavgörande 3-1 på straff i sista perioden.
När 9 000 på läktaren buade som värst snärtade han in en handledare bakom en chanslös Petter Rönnquist.
Det var skönt att sätta den och jag tänkte inte på att folk skrek, sa Mattias som ansåg att domslutet var helt i sin ordning:
Jag blev omkulldragen i sista läget innan jag skulle skjuta. Det var inte så mycket att snacka om.

HADE FULL KOLL
Frölunda körde sig trötta och hade ingen ork ej heller någon motivation att jaga ikapp. Sista minuterna blev aldig heta Modo hade full koll mot slutsignalen och tre poäng.
Nu är andraplatsen säkrad oavsett resultatet mot Djurgården i morgon. Och Jim Brithén vägrar att snacka om önskemotstånare i SM-slutspelet. Den tändvätskan vill han inte bjuda på. Det hjälpte inte än hur många som försökte på den
efterföljande presskonferensen.
Där är bara idiotiskt att spekulera kring det. Vi vill möta den motståndare vi vinner mot

ULF EKLUND

Mer läsning

Annons