Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo värvarlandslagsback

Annons
Modo värvar

landslagsback

Nu händer det saker i Modo.

Igår presenterades två nyförvärv - finske landslagsbacken Kari Hakaana samt Färjestadsbacken Erik Lewerström och båda har skrivit på för två år i Modo.

- Två nyförvärv som vi tror mycket på, konstaterar en belåten sportchef i Modo, Bengt Hedin.

Kari Hakaana, 29 år, är en rutinerad och välvuxen back. Han mäter 187 centimeter, väger 104 (!) kilo och har gjort närmare 500 elitmatcher i både Finland och Tyskland. Den gångna säsongen blev Kari för övrigt finsk mästare i Jokerit.

- Ingen poängmaskin. Men däremot har han en fin total i +/- ligan de två senaste säsongerna han spelat i Jokerit. + 36 (!), berättar Hedin vidare.

Hösten 2001 skrev Kari Hakaana på för Edmonton i NHL men hamnade i farmarlaget Hamilton Bulldogs. Där blev det dock bara sex matcher för honom innan han packade resväskan och begav sig hem till Finland igen.

Men Edmonton var i allra högsta grad aktuellt för Kari även inför nästa säsong. Inte förrän sent i onsdagskväll avbröts förhandlingarna med Edmonton.

- Kari tackade nej till Edmonton när han inte fick ett så kallat envägskontrakt med dem, och därefter skrev han på för oss istället.

Kari Hakaana har även spelat i finska Espo Blues för fyra-fem år sedan och då fanns även Modos poängmaskin Peter Högardh i klubben.

- Jag talade med Peter så sent som idag och han hade bara positiva saker att säga om Kari.

Den finske landslagsbacken var med i Karjala Cup den gångna säsongen och var sedan nära att ta en plats i VM-laget också.

- Jag såg honom på plats i Karjala Cup och fastnade för honom redan då, berättar Bengt.

Erik Lewerström, 22 år, är också nu helt klar för Modo som köper loss honom från mästarklubben Färjestad.

- Alltid trevligt med unga, lovande spelare, tycker Bengt. Erik har vi fattat tycke för främst genom hans defensiva kvalitéer. En stor och stark kille som vi tror mycket på.

ï Fyra nya backar, är backbeståndet fyllt nu?

- Det vet man aldrig. Vi har för avsikt att sätta samman en trupp som ska vara minst lika bra som föregående säsong.

Nu är det en målvakt som står högst på Modos prioriteringslista över nyförvärv och det finns konkreta namn som klubben jobbar med. Ska vi gissa, och hoppas, att Slovakiens suveräne VM-målvakt Jan Lasak finns med i bilden.

- Det kan vara klart om en timme, men också om tio dagar. Så är det i den här branschen.

Jonny Dahlgren

jonny.dahlgren@tidningen.to

Mer läsning

Annons